Haberler

Yurt Dışında Oy Verme Yarın Sona Erecek

Türkiye, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimine hazırlanırken, 54 ülke ve 113 temsilcilikte oy verme süresi, yarın sona erecek.

Türkiye, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimine hazırlanırken, 54 ülke ve 113 temsilcilikte oy verme süresi, yarın sona erecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 8 Ekim'den itibaren oy vermeye başlamıştı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği oy kullanma günlerine göre, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya ve Yunanistan'da yaşayan Türkler bugün ve yarın oy kullanacak.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Japonya, Katar, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tayland, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda'da yaşayanlar ise yarın sandık başına gidecek.

Böylece yurt dışında yaşayan Türkler için toplam 54 ülke, 113 temsilcilikteki oy kullanma işlemi tamamlanacak.

Oy kullanma saatleri uzatıldı, kabin sayıları artırıldı

Bu arada YSK, yurt dışındaki seçmenlere kolaylık amacıyla 24-25 Ekim günlerinde oy kullanma saatlerini uzatırken ve temsilciliklerdeki kabin sayılarını artırdı.

Buna göre, tüm yurt dışı temsilciliklerde 24-25 Ekim tarihlerinde 10.00-19.00 olan oy verme saatleri, 09.00-21.00 olarak düzenlendi.

Oy verme yerlerinde 2 olan kabin sayısının da 3'e çıkarılmasıyla ilgili yurt dışı sandık kurulu başkanlarına yetki verildi.

Oylar, uçaklar ve diplomatik kuryelerle getirilecek

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde verdikleri oylar, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurulları, oyları, yine siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim edecek. Oylar, bu komisyon nezaretinde uçaklarla Türkiye'ye taşınacak. Uçaklarda komisyonların dışında Dışişleri Bakanlığı ve YSK görevlileri de bulunacak.

Bazı temsilciliklerdeki oylar ise diplomatik kurye ile Türkiye'ye getirilecek. Oyların taşınmasına ilişkin uçuş bilgileri seçime katılan tüm siyasi partilerle paylaşılacak ve siyasi partiler, diplomatik kurye ile getirilecek oyları takip için temsilci görevlendirebilecek.

Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna getirilecek oylar, 1 Kasım akşamı, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

Gümrüklerde oy kullanma devam edecek

Gümrük kapılarında ise oy verme işlemi 1 Kasım Pazar günü saat 17.00'ye kadar sürecek. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar 30 gümrük kapısında oy kullanabilecek.

Oy verilecek gümrük kapıları şöyle:

"Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapıları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapıları, Kuşadası, Ayvalık, Derince, Mersin, Taşucu, Bodrum, Samsun liman gümrük kapıları."

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title