Haberler

Yurt Bülteni-2

İzmit'te köpek gezdirme cinayeti: 1 ölü 1 yaralıİzmit'te köpek gezdirme meselesinden çıkan tartışmada 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

İzmit'te köpek gezdirme cinayeti: 1 ölü 1 yaralı

İzmit'te köpek gezdirme meselesinden çıkan tartışmada 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı. Olay dün gece 00.30 sıralarında Kadıköy Mahallesi Aktürk Sokakta meydana geldi. Sokakta köpeğini gezdiren Murat Durak'a "Gece saatinde köpek mi gezdirilir?" diyen Muammet İ ve Medet İ kardeşler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Muhammet ve Medet İ. kardeşler evlerinden aldıkları ruhsatsız tabanca ile Murat Durak ve ağbeyi Ömer Durak'a 8 el ateş etti. Kurşunların hedefi olan iki kardeş kanlar içersinde yere yığıldı. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri polisi ve 112'yi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralılardan Murat Durak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Ömer Durak'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Polis meydana gelen olayın ardından kaçan Muhammet ve Medet İ. kardeşler ile babaları Erdinç İ.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber : İZMİT(Kocaeli)

======================================================

Şehidin hamile eşinden ağlatan paylaşım

BİTLİS'in Tatvan İlçesi kırsalında PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Adanalı Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici'nin 7.5 aylık hamile eşi Şeyda Bildirici'nin sosyal medya hesabı Facebook'taki duygu yüklü paylaşımı yürekleri dağladı.

22 Haziran 2017'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici, memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'nde  gözyaşları içinde defnedildi. Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran 1 yıllık eşi Şeyda Bildirici'nin burada  "Bana hep diyor ki, 'Oğlumuz sana bakacak.' Bizi şehit olacağına hazırladı. Vatan sağ olsun. Kalleşler bir gün elbet cezalarını bulacak" demesi büyük üzüntü yaşatmıştı.

FACEBOOK'DAKİ HÜZÜNLÜ SATIRLAR

O gün 6.5 aylık hamile olan Şeyda Bildirici'nin Facebook adresinden cenaze haftası eşine hitaben yazdığı anlaşılan mektup ise okuyanları ağlattı. Altına duygu yüklü yorumların yapıldığı ve 'Helalim, eşim, sevdiğim' diye başlayan Bildirici'nin paylaşımı şöyle:

"Sen beni duyuyorsun ben bunu biliyorum. Hep diyorduk ya, bizimki kara sevda diye. Evet kara sevdaymış, kapkara. Yine hep diyorduk ya, 'bizi ölüm ayırır.' Evet ölüm ayırdı. Biz seninle çok şey istememiştik. Sadece huzur ve mutluluk. 'Huzurum gözlerin derdin', ben de, 'Mutluluk iki kolunun arası.' Sen her şeyi istediğin gibi bırakıp gittin. 'Oğlumuz olacak, sana sahip çıkacak' diyordun. Evet, oğlumuz 2.5 ay sonra Rabbim izin verirse olacak. Ama ben bu güne kadar seni hiç bir şeye zorlamadım. Hiç bir şey istemedim. Aşkım beni ve oğlunu yanına al, ne olur yalvarırım herkese söyledim. 'Beni eşimle aynı mezara gömün' dedim. Bu 2.5 ayda her gün sana kavuşmayı bekleyeceğim. Ne sen bensiz olursun, ne de ben sensiz bunu ikimiz de biliyoruz."

YAVRUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIM

Şehit eşine yazdığı paylaşımında çocuklarına sahip çıkacağını belirten Bildirici, "Sen, ben ve oğlumuz. Tıpkı hayal ettiğimiz gibi birlikte oluruz. Bana son sözünde, 'Yetimime sahip çık' demiştin. ya ben şu an nefes alıyorsam da, bundan sensiz yemek yiyor, sensiz su içiyorsam, sensiz nefes alıyorsam beni affet aşkım. İlk kez sana ihanet ediyorum. Sen oradayken kara topraktayken, ben yaşıyorum. Ölümden değil, gelip sana kavuşamamaktan çok korkuyorum. 'Canına kıyan cehennem azabında yanacak' diyorlar. Oysa ki sen cennette bizi bekliyorsun aşkım. Al bizi yanına boynu bükük bırakma ne olur al.

SENSİZLİĞE DAYANAMIYORUM

Ben zaten sadece nefes alıyorum. 'Şehitlerin istekleri olur' diyorlar. Bizi al yanına dayanamıyorum sensizliğe. Bu 2.5 ay da bizi al. Üçümüz beraber yine mutlu olalım. Ama eğer almazsan ben yavrumuza sahip çıkacağım. Tıpkı senin istediğin gibi bir evlat yetiştireceğim. Namusumla, edebimle sana layık olacağım. Senin soyadınla son nefesime kadar yaşayacağım."

Paylaşımında doğacak çocuğuna Talat Talha adını koyacağını belirten Bildirici şöyle devam ediyor:

SENİN TELEFONUNDAN KENDİME MESAJ ATIYORUM

"Oğlumuzun adı Talat Talha olacak. Sana benzeyecek. Ben ona bakarken yine ölüp ölüp dirileceğim sevgilim. Ama bu zamanda her gün sensiz öleceğim. Acı çekeceğim. Sen bana kıyamazsın ki işte bu yüzden al bizi. Seni çok seviyorum helalim. Senden bu cümleyi bir daha asla duymayacağım ama ben biliyorum sen de çok seviyorsun beni. Dün yine senin telefondan kendime çağrı attım. Yine sen aradın diye kandırdım kendimi. Bu acıyla nasıl yaşanır, sensiz nasıl yaşanır? Sen bana bunları hiç öğretmedin ki aşk. Gözümü açtım sen. İlk göz ağrım, sensizliği hiç düşünmedim ki ben. Ne olur bizi duy, ne olur bizi de al. Ne olur Rabbim bizi böyle zamansız ayıranlarında evlerine ateş düşürsün."

Görüntü Dökümü

------------------------

(ARŞİV)

Şehit eşinin tabuta sarılması ve konuşması

Askerlerin omuzunda tubutun gelmesi

Şehit eşi Şeyda Bildirici'nin konuşması

Şehidin ve eşinin fotoğrafı

SÜRE: 02'17"    BOYUT: 140 MB

Haber : Murat KİBRİTOĞLU  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==========================================================

(ÖZEL) - Türkiye'de 75 ayda, 224 bin Suriyeli bebek doğdu

ÜLKELERİNDE iç savaşın başlamasının ardından 2011'in Nisan ayından itibaren kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların sayısı 3 milyona ulaştı. 242 bin 771'i kamplarda, geri kalan kısmı ise farklı kentlerde satın aldıkları veya kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli'lerin, Türkiye'de geçirdikleri toplam 75 aylık süreçte AFAD verilerine göre 224 bin 750 çocuğu dünyaya geldi.

Türkiye'nin güneyindeki komşusu Suriye'de rejim karşıtları 2011 yılı Mart ayında sokak gösterilerine başladı. Gösterilere yönelik sert müdahale sonrası kurulan Özgür Suriye Ordusu, rejime karşı savaşmaya başladı. Çatışmaların yoğunlaşmasının  ardından tedirginlik yaşayan siviller ise komşu ülkelere kaçmaya başladı. Suriyeli'lerin büyük bölümü ise Türkiye'ye yöneldi. 2011 yılı Nisan ayından itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayan Suriyeli'lerin sayısı, muhalif grupların kendi içinde bölünerek birbiriyle de çatışmaya başlaması ve terör örgütü DEAŞ ile PKK'nın bu ülkedeki uzantısı YPG'nin baskısıyla artmaya başladı ve aradan geçen süre içerisinde 3 milyona ulaştı.

GÜVENLİ LİMAN; TÜRKİYE

20 milyon nüfuslu Suriye'de AFAD verilerine göre 4.9 milyon kişi evlerini terk ederek, kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta buldu. Ancak, doğduğu toprakları terk eden 3 milyon Suriyeli tercihini 'güvenli liman' olarak gördükleri Türkiye'den yana kullandı. Suriyeli'lerin göç dalgasının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis, Mardin, Adana, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de 24 çadır ve konteyner kent kuruldu ve sığınmacılar bu kamplara yerleştirildi.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Türkiye'ye geldikten sonra Suriyeli sığınmacıların tüm ihtiyaçları da AFAD tarafından karşılanmaya başlandı. Kamplara yerleşen Suriyeli'lerin yanı sıra kendi imkanlarıyla çoğunluğu sınır kentleri olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerine yerleşen sığınmacılara da AFAD, belediyeler ve STK'lar yardım elini uzattı. Zaman içerisinde ülkelerine dönme hayallerinden vazgeçen Suriyeli'ler, buldukları işlerde çalışmaya başladı ve yaşadıkları şehirlere entegre olmaya başladı.

224 BİN 750 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Suriyeliler; kendilerini güvende hissettikleri Türkiye'de geçirdikleri 6 yıl 3 aylık süreçte, yeni yaşamlarına da adapte oldu. 75 aydır yeni yaşamlarını ülkelerinden uzakta sürdüren Suriyeli çiftlerin, AFAD verilerine göre bu sürede 224 bin 750 çocuğu dünyaya geldi. Yeni yaşamlarına 'merhaba' diyen Suriyeli bebeklerin de tüm doğum ve tedavi hizmetleri de yine Türkiye tarafından karşılandı.

242 BİN 771 SURİYELİ KAMPLARDA YAŞIYOR

Türkiye'deki 10 şehirde kurulu olan 24 kampta ise AFAD verilerine göre şu anda 224 bin 771 Suriyeli barınıyor. AFAD verilerine göre Suriyeli sığınmacıların yarısı ise Gaziantep ve Şanlıurfa'da kurulu toplam 10 kampta barınıyor. Şanlıurfa'daki 5 kampta 98 bin 988, Gaziantep'teki 5 kampta ise 37 bin 803 Suriyeli yaşamını sürdürüyor.

508 BİN SURİYELİ ÇOCUĞA EĞİTİM

Türkiye, savaştan kaçan Suriyeli çocukların eğitimlerinden mahrum kalmaması için de çalışmalar yürütüyor. AFAD verilerine göre, 80 bin 742'si kamplarda olmak üzere 508 bin 846 çocuğun anaokulundan lise son sınıfa kadar eğitime devamı sağlandı. Bunun yanı sıra AFAD'ın barınma merkezlerinde düzenlenen çeşitli mesleki kurslara da 225 bin Suriyeli katıldı.

25 MİLYAR DOLARLIK YARDIM

AFAD verilerine göre Türkiye, Suriyeli sığınmacıların yaralarının sarılması ve yeniden hayata tutunmaları için şu ana kadar 25 milyar doları aşkın para harcadı. Türkiye'nin yaptığı fedakarlığa karşın şu ana kadar uluslararası toplumdan gelen destek ise 526 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Öte yandan ülkelerinde ihtiyaç sahibi olan Suriyeli siviller için de Türkiye, bugüne kadar sınır ötesine 31 bin araçlık insani yardım ulaştırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Suriyelilerin barındığı kamplardan görüntüler

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP -DHA)

===============================================

Bakanın jesti, engellilere 240 bin lira kazandırdı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın vefat eden kardeşi Okan Arslan için çelenk göndereceklerden memleketi Kars'taki Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışta bulunmalarını istemesi, engellilerin bulunduğu kuruma 240 bin lira kazandırdı. Bakan Arslan, kardeşininin cenazesini 21 Temmuz günü İstanbul'da toprağa vermeden önce çelenk gönderecekler için Kars'taki Dolunay Derneği'ni adres olrak göstermişti. Bakan Arslan'ın jesti sayesinde dernek hesabına 240 bin TL bağış yapıldığına işaret eden derneğin Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Bakan Arslan'a bu davranışından dolayı teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Taziyelerin kabulü

-Bakan Arslan'ın tokalaşması

-Genel ve detaylar

-Necati Dallı'nın konuşması

-Remzi Aras'ın konuşması

-Doluay Derneği önü ve engelli bireyleri

-Derneğin Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak'ın konuşması

-Engellilerin konuşmaları

(KJ: Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

=====================================================

FETÖ'nün yeni yapılanması 'Gaygubet Evlerine' operasyon: 25 gözaltı

AKSARAY merkezli 8 İlde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın yeni yapılanmasında olan ve 'Gaygubet' adı verildiği ileri sürülen örgüt evlere yapılan operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün 'Gaygubet' adını verdiği  yeni evlerin  ve yeni yapılanmaların olduğunu saptadı. Bunun üzerine evlerde barınan 36 hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Polis, tarafından bugün Aksaray merkezli Ağrı, Ankara, Gaziantep, Kütahya, Mersin, Hatay ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yeni yapılanmada Aksaray İl İmamı olduğu ileri sürülen Atlıhan Y., Aksaray İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile FETÖ/PDY soruşturmasında ihraç olan eski emniyet müdür yardımcısı  Adem Dalkılıç'ın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Diğer 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

(Görüntü Dökümü

----------------

Eve baskından detay

Şüphelilerin gözaltına alınması

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

=============================================

Etek altından görüntü çeken kişiye gözaltı

İZMİT'te, yayaların yoğun geçiş yaptıkları üst geçitlerde cep telefonunun kamerası ile kadınların etek altından görüntülerini çektiği iddia edilen bir kişi polis ekiplerince yakalandı.

Kent merkezinde bulunan üst geçitlerde ve kadınların yoğun gezdikleri yerlerde eteklerinin altlarından görüntü çeken kişi, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından takibe alındı. İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, 29 yaşındaki B.Ç. olduğu tespit edilen kişiyi yürüyüş yolunda kadınların peşinden giderken yakaladı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen B.Ç. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Gözaltına alınan B.Ç Adliyeye sevk edilmesi

-Adliyeden detaylar

Haber : : FARUK KIYAK-KAMERA: ALİŞAN KOYUNCU İZMİT(Kocaeli)-

=======================================

Kocaeli'de sosyal medyadan PKK/KCK propagandasına 1 gözaltı

KOCAELİ'de  sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sosyal medyadaki paylaşımlarıyla törer örgütü PKK/KCK propagandasını yaptığı iddia edilen 46 yaşındaki S.Ç adlı kadını evinde gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan S.Ç Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Gözaltına alınan kadının adliyeye sevk edilmesi

-Genel Detay görüntüler

Haber : FARUK KIYAK-KAMERA: ALİŞAN KOYUNCU-İZMİT-DHA

======================================================

Yaşlı kadının bacaklarına sarılı esrar ele geçirildi

SİVAS'ta jandarma ekiplerinin iki ayrı yolcu otobüsünde yaptığı aramalarda 885 gram kubar, 2 kilo 75 gram ise toz esrar ele geçirildi. Toz esrarın yaşlı bir kadının bacaklarına sarıldığı görüldü.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gürün ilçesi Bahçeiçi köyü yakınlarında Malatya-Kayseri D-300 karayolunda yol kontrol ve arama uygulaması yaptı. Uygulamada Siirt'tan İstanbul istikametine gitmekte olan yolcu otobüsü durduruldu. Otobüste narkotik dedektör köpeği yardımıyla yapılan aramada, bir yolcunun oturduğu koltuğun üst bagaj bölümünde poşet içerisinde gizlenmiş vaziyette 885 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Aynı güzergahta yapılan denetimler sırasında Diyarbakır'dan, İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünde yapılan aramada ise bir yaşlı bir kadın yolcu indirilerek arandı. Yaşlı kadının bacaklarına poşetler ile sarılı vaziyetteki 2 kilo 75 gram toz esrar ele geçirildi. Her iki olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

-Yaslı kadının bacaklarındaki esrarı çıkarması (Jandarma kamerası)

-Ele geçirilen uyuşturuvunun fotosu

Haber : SİVAS,

=========================================================

Antalya merkezli uyuşturucu çetesine operasyon: 12 tutuklama

ANTALYA'nın Kaş İlçesi merkezli Muğla, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda uyuşturucu madde satan çete çökertildi. Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 12'si tutuklandı.

Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şubesi ile Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kalkan ve Kınık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri; S.M. liderliğinde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen çeteye yönelik ortak operasyon başlattı. 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan ve Kınık mahalleleri merkezli Muğla, Diyarbakır ve İstanbul'da 21 Temmuz'da eş zamanlı operasyonlarda 20 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerden uyuşturucu madde satın aldığı tespit edilen 300 kişi sorgulandı. Bu kişilere uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı.

Gözaltına alınan 20 şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 10 kilo esrar, 100 kök hint keneviri, 100 ecstacy tablet, 50 gram bonzai, ruhsatsız 5 tabanca, bu tabancalara ait 100 mermi, ruhsatsız 5 av tüfeği, bu tüfeklere ait 100 fişek, 25 cep telefonu ve altın yazmalı tarihi eser niteliğinde Kuran-ı Kerim ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 17'si dün savcılığa sevk edildi. İfade veren şüphelilerden çete lideri olduğu değerlendirilen S.M. ile E.A., K.Ç., T.D., Z.A., A.K., D.K. adlı kadın, A.İ., S.Y., K.S., G.A. ve Ş.K. tutuklanırken, Y.S., B.S., Y.K., A.S. ve Z.B. ise adli kontrolle bırakıldı. Tutuklanan 12 şüpheli Kaş Cezaevi'ne gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Jandarma dış plan görüntü

Şüphelilerin jandarmaya getirilişi

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

144 MB /// 01.17ö

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ ( Antalya ),

============================================

Mersin'de uyuşturucu operasyonu

MERSİN'de, uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonda 13 kilo 400 gram esrar ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aldığı istihbari bilgi kapsamında yaptığı araştırmada, merkez Akdeniz İlçesi Gündoğdu Mahallesi'ndeki bir evde uyuşturucu madde olabileceğini tespit ettti. Narkotik ekiplerinin eve düzenlediği operasyonda, 2 kova içerisine yerleştirilmiş, toplam 5 poşete sarılı halde 13 kilo 400 gram esrar ele geçirildi. Evde bulunan Z.T. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Ekiplerin arama yapması

Kovanın içindeki paketler

Uyuşturucu maddesinin paketlenmiş halde görüntüsü

Örtü içerisindeki uyuşturucu maddeleri

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 40"  BOYUT: 22.19 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

===================================================

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 4 yaralı

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde kamyonetle otomobilin çarpıştığı kazada 1'i çocuk 4 kişi yaralanırken, 3 koyun telef oldu.

Yalvaç- Akşehir yol ayrımındaki kavşakta saat 19.00 sıralarında 36 yaşındaki Arzu Bekkaya yönetimindeki 48 GV 430 plakalı otomobille 41 yaşındaki Ramazan Özer yönetimindeki 03 NG 570 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazanın şiddetiyle kamyonet ters dönerken diğer araç ise metrelerce ileri fırladı. Kazada kamyonet sürücüsü Ramazan Özer ile aynı araçta bulunan 51 yaşındaki Hüdai Besler, diğer aracın sürücüsü Arzu Bekkaya ve oğlu 10 yaşındaki Sinan Bekkaya yaralandı. Ters dönen kamyonet kasasında yüklü yaklaşık 30 koyundan 3'ü dorsenin altında kalarak telef oldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaparken, otomobilin içinde mahsur kalan sürücü Arzu Bekkaya, Şarkikaraağaç Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu çıkarıldı. Yaralılar Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Bölge halkı bu kavşakta neredeyse her gün kaza yaşandığını belirterek, "Bu kavşağa yetkililer mutlaka bir önlem almalı. Burada çok canlar yandı başka canlar yanmasın" diye yetkilileri tedbir almaya davet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden görüntüler

Kaza yapan araçlar

34.1 MB /// 00.27ö

(KJ, HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ,

=====================================================================

Türkiye'nin ilk güneş enerjili otogarı

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez uyguladığı sistemle kentteki otogara kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile hem otogarın enerji ihtiyacı karşılanıyor, hem de fazladan üretilen enerjiyi satıyor.

Çevreye zarar vermeyen, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması amacıyla çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nin (DİŞTİ) açık otoparkında inşa ettiği GES Projesi tamamlandı. Otogarın enerji ihtiyacı GES'ten karşılanmasının yanısıra, fazladan üretilen enerji ise Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) satılacak.

2 BİN 460 ADET GÜNEŞ PANELİ KURULDU

Çelik konstrüksiyonlardan yapılan ve Türkiye'nin en büyük güneş enerjili otoparkı olan proje kapsamında; her biri 265 watt gücünde, 2 bin 460 adet güneş paneli kuruldu. GES Projesiyle birlikte toplam alanı 5 bin 750 metrekare olan açık otopark, çelik konstrüksiyonlar döşenerek kapalı otopark görünümüne kavuştu. Projenin tamamlanmasıyla otopark alanına aynı anda 18 şehirlerarası otobüs, 12 minibüs ve 132 misafir araç park edebilecek.

"DİYARBAKIR GÜNEŞ ALANINDA ZENGİN BİR KENT"

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ramazan Savaş, projede en büyük amaçlarının yenilenebilir enerji konusunda Diyarbakır'ı ve Büyükşehir Belediyesi'ni daha akitf hale getirmek olduğunu dile getirerek, Diyarbakır, güneş alanında çok zengin bir olduğunu söyledi. Türkiye'in ilk GES'li otogar projesini hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını anlatan Savaş, "Yenilenebilir enerji konusunda özellikle güneş enerjisi için alternatif yerler arıyorduk. Yaptığımız çalışmaların ardından güneş enerji sistemini otogarda uygulamaya karar verdik. Otogardaki açık olan otoparkı güneş panelleri sayesinde kapalı otoparka dönüştü. Çok iyi bir proje hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

"YILLIK 980 BİN LİRA PARA KAZANMAYI PLANLIYORUZ"

Savaş, GES'in 3 milyon 900 bin liraya mal olduğunu ifade ederek, yıllık 980 bin lira gelir elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Otogarda kurdukları GES'in saate 600 saat/kilowatt elektrik elde edileceğini kaydeden Savaş, şöyle konuştu:

"Otogarın enerji ihtiyacın ardında kalan enerjiyi DEDAŞ'a satacağız. Bir anlamda para da kazanmış olacağız. Bu projede yıllık 980 bin lira belediye para kazanmayı planlıyoruz. Bu proje 3 milyon 900 bin liraya mal oldu. Biz bunu 4 yılda amorti etmeyi hedefliyoruz. Projeyi 8 ayda tamamladık. Belediye Başkanımız, yenilenebilir enerji konusunda çok hassastır. Kendisi bu işi takip ediyor. Başkanımız bize verdiği talimatla yenilenebilir enerji konusunda yeni alanlar belirliyoruz. Şu an Karacadağ bölgesinde bize ait 50 dönümlük arazide güneş panalleri kurarak enerji elde etmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yeni alanlar için arkadaşlarımız bir çalışma içerisindeler. Vahşi depolama alanlarımızda biyogaz tesisi kurmayı planlıyoruz. Vahşi depolama alanında biriken metan gazlarını santrale aktarıp oradan enerji elde edeceğiz. diğer ilçelerimizde uygun bulduğumuz yerlerde projelerimizi hayata geçireceğiz. Çünkü yenilenebilir enerji, geleceğin enerjisidir.  Otogardaki bu tesinin 564 bin kilogram karbont salımını engellemiş oldu. Bir yandan da bu projelerin çevreci kimliği vardır."

Görüntü Dökümü:

-Otogardan görüntü

-Güneş panellerinden görüntü

-Savaş'ın konuşması

-Drone görüntüleri

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

==================================================================

İmparatorun 1750 yıllık mektubunun kopyasını, bulunduğu kafede sergiliyor

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki bir işyerinde Side Müzesi nezaretinde yapılan inşaat kazısı sırasında Roma İmparatoru Gallienus'un MS 266 ya da 267 yılında Side'ye gönderdiği mektubun taşa işlenmiş hali bulundu. Mektubun orijinali müzede korumaya alınırken, birebir iki kopyasını yaptıran işyeri sahibi Haluk Şen, mektubun bulunduğu yerde üzerini cam bölmeyle kapatarak sergilemeye başladı. Roma imparatorunun yapılacak yardım ve buğdayda vergi indirimi konusunu içeren mektubunun kopyası, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Bulunan mektubun Side açısından çok önemli olduğunu kaydeden Haluk Şen, "İmparator Gallienus'un dönemin Side'sindeki ekonomik zorluklara destek olmak amacıyla bazı vergilerin alınmadığı, tahıl yardımı yapıldığından bahsedilen bir yazıt. Bu Side'de 1946/1947'den beri süren kazılarda çıkan ilk imparator mektubu olması açısından çok önemli. Değerli bir yazıt ama geç dönemlerde burada yer döşemesi olarak kullanılmış. Bu yazıtın orijinalini müzeye kaldırdık. Biz, turistlere göstermek amacıyla birebir kopyasını yaptık ve yerine koyduk" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Side giriş kapısı görüntüsü

Haluk Şen'in işyerini genel görüntüsü

Mektubun görüntüsü

RÖP: Haluk Şen

Detaylar mektup

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın ziyareti (arşiv)

Side'den detay görüntüler

Side Tiyatrosu görüntüsü

Tüke Tapınağı görüntüsü

Apollon Tapınağı görüntüsü

130 MB /// 04.00"

(KJ, HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT ( Antalya ),

=================================

Polisin 'Tarzan Sabri' imtihanı

ANTALYA'da gece geç saatlerde üzerinde sadece alt iç çamaşırı olduğu halde yolda koşarken yakalanan ve kendisini 'Tarzan' olarak tanıtan 30 yaşındaki Sabri Ü., polisleri zor durumda bıraktı. Sabri Ü. adresi sorulunca, "Ben ağaçta oturuyorum" dedi.

Muratpaşa İlçesi 100'üncü Yıl Bulvarı'nı kullanan sürücüler, Samanyolu Kavşağı'nda saat 01.00 sıralarında refüjde iç çamaşırlı bir kişi olduğunu görünce polise bilgi verdi. Verilen adrese sevk edilen motosikletli polis timi, refüjden karşı kaldırıma geçen ve üzerinde sadece iç çamaşırı olan kişiyle karşılaştı. Adının Sabri Ü. olduğu belirtilen kişi, karşısında polisi görünce kaçma girişiminde bulundu. Yakalanıp kaldırıma oturtulan ve sakinleştirilmeye çalışan Sabri Ü., sürekli bağırırken, söylediklerinin büyük bölümü anlaşılamadı. Sabri Ü.'nün uyuşturucu ya da alkol aldığını düşünen polis ekipleri sohbet ederek onu sakinleştirmeye çalıştı. Bir polis memurunun alkol ya da uyuşturucu alıp almadığını sorduğu Sabri Ü., yemin ederek hiçbir şey kullanmadığını söyledi. Gece karanlığında bu halde neden sokakta olduğu sorulan Ü., "Ben Tarzanım. Burada, bu ağacın üzerinde oturuyorum" dedi. Polis ekiplerinin adresini ısrarla sorduğu Sabri Ü., bir ara cevap vermeyi bırakıp altında oturduğu ağacın tepesini işaret parmağıyla göstermekle yetindi.

Zaman zaman saldırgan tavırlar sergileyen Sabri Ü.'yü sakinleştirmek için sağlık ekiplerinden yardım istendi. 1 saat boyunca ambulansa binmek istemeyen Sabri Ü., Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sabri Ü., sakinleştirici verilmesi ardından sabah saatlerinde taburcu edildi. Sabri Ü.'nün üstüne çarşafla örterek ayrıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Sabri Üzüm kaldırımda otururken

Sabri Üzüm ile polis ekipleri diyaloglar

İşaret parmağıyla ağacı gösterip burada oturuyorum demesi

Nerede oturuyorsun sorusuna ağaçta cevabı

Sağlık ekipleri detay

Sabri Üzüm'ün ambulansa binmesi

325 MB /// 02.49ö

(KJ, HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

=====================================================

Kavurucu sıcakta köy yollarına asfalt döküyorlar

Erzuncan Özel İdare'ye bağlı 20 kişilik ekip, köylerin merkezlerle bağlantısını sağlamak için yakıcı güneşin altında sıcaklığı 170 dereceyi bulan asfalt döküyor. Deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikteki dağları aşarak köy yollarına asfalt döken işçiler, sıcaktan kavruluyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, "Her türlü zorluklara rağmen, köylerimize hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Asfalt çalışması havadan görüntüsü

-Asfalt işçilerinden genel detay görüntü

-Asfalt işçilerinin açıklaması

(KJ: Haber Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

=====================================================

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali keman ve akordeonun uyumuyla başladı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından bu yıl on dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin açılışında, keman ve akordeonun uyumuyla yorumlanan eserler sanat severlerden beğeni topladı.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 14'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali başladı. Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda düzenlenen keman sanatçısı Gilles Apap ve akordeon sanatçısı Myriam Lafargue'nin sahne aldığı açılış konserine sanat severler ilgi gösterdi. Konseri aralarında Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, festivalin sanat danışmanı devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon ve kızı İpek Kocadon'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi.

Konser öncesinde festivalin sanat danışmanı devlet sanatçısı ve piyanist Gülsin Onay, 14 yıl önce 5 konserlik bir piyano festivali ile başladıklarını ve ilk konseri İdil Biret'in verdiğini hatırlattı. Festivalin çok büyük ses getirdiğini ve giderek büyüdüğünü kaydeden Onay, "Ertesi sene biraz daha büyüttük sadece piyano değil birkaç enstrümana yer verdik, oda müziği eklendi. Daha sonra Master Classlara başladık. Bu sene dördüncü kez, çok önemli bestecimiz Adnan Saygun'un hem adının yaşatılması hem gençlerimizin onu eserlerinde daha yakından tanıyabilmesi için bir fırsat. 4 Eylül'e kadar 25 konser, 15 ana konser olmak üzere çok önemli isimleri ağırlıyoruz birçok ülkeden. Çok gururluyuz çok mutluyuz. Umarım uzun yıllar devam edebiliriz bu festivalimize" dedi.

İKİLİ DİNLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında, piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde ilk olarak sahneye keman sanatçısı Gilles Apap çıktı. Konser öncesinde oldukça mutlu olduğunu dile getiren Apap "Bu büyülü ortamda üç sene önce de çalmıştım. Burada tekrar çalabildiğim için çok mutluyum. Gerçekten Myriam Lafargue ile da çalmak çok keyifli olacak.  Küçük kız kardeşim gibi kendisi. Burada olmaktan çok mutluyum, çok güzel bir atmosfer" dedi.

Apap, seyircilerin arasından keman ezgileri ile birlikte sahneye geldi. Apap kısa bir performans sahneledikten sonra akordeon ustası Myriam Lafargue de sahneye geldi. İkili iki bölümden oluşan konserde Fritz Kreisler, Maria Theresia von Paradis, Christoph Willibald Gluck, Astor Piazzolla ve Antonio Vivaldi'nin eserlerine yer verdi.

Festival, Gümüşlük Festival Akademisi'nde, 24-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek keman masterclassına eğitmen olarak katılan Gilles Apap'ın öğrencilerinin, 28 Temmuz'da Toprak Ev'de düzenlenecek konseri ile devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Gülsin Onay ile röp,

-Gilles Apap ile röp,

-Konseri izleyenlerden genel detay görüntü,

-Konserden genel detay görüntüler.

KJ: Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

===================================================

Motorsikletçi, AVM önünde kurduğu stantta sevgilisine evlenme teklifi yaptı

DİYARBAKIR Motorsiklet Kulübü üyesi Sercan Kayapınar, kız arkadaşı Fatma Aslan'a AVM önünde kurduğu statta üzerinde, "Benimle evlenir misin Fatmam" yazılı afiş ve motorcu arkadaşlarıyla oluşturduğu kalp işaretinin içerisinde diz çökerek evlenme teklifi yaptı.

Diyarbakır'da bir kamu kuruluşunda görev yapan Sercan Kayapınar (32), 4 yıllık sevgilisi Fatma Aslan'a (29), Diyarbakır'ın en hareketli aleşveriş merkezlerinden biri olan Ceylan-Karavil AVM önünde sürpriz bir evlenme teklifinde bulundu. Bir grup motorsikletçi arkadaşıyla AVM önünde oluşturdukları kalp işaretinin içerisinde, "Benimle evlenir misin Fatmam" yazılı afiş önüne sevgilisi Fatma Aslan ile gelen motorcu Sercan Kayapınar, önünde diz çökerek elini öptükten sonra, evlenme teklifi yaptı. Fatma Aslan'ın teklifi kabul etmesiyle birlikte motorcu arkadaşları da motosiklet tekerleklerini yere sürterek çıkardıkları sesle, Fatma Aslan ve Sercan Kayapınar çiftinin mutluluklarına ortak oldu. Çevredeki meraklı vatandaşlar da bu anı cep telefonları ile kayıt altına aldı.

Görüntü Dökümü

-Motorcuların oluşturduğu kalp

-Sercan ve Fatma'nın el ele alana gelişi

-Sercan'ın diz çöküp evlenme teklifi yapması

-Motorcuların teker sürtmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

===============================================

Genç futbolcu, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu

ADANA'nın TFF 1'inci Lig'de mücadele veren kulüplerinden Adanaspor'un U16 takımında forma giyen 16 yaşındaki Furkan Uruç, serinlemek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak boğuldu. Genç futbolcunun cesedi, suya girdiği yerin 9 kilometre uzağında bulundu.

Dün sabah 2 arkadaşı ile birlikte serinlemek için merkez Yüreğir İlçesi Kışla Mahallesi'nde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına giren Furkan Uruç, akıntıya kapılıp, sürüklenmeye başladı. Birlikte yüzdüğü 2 arkadaşı, genç futbolcuyu kurtarmak istese de başarılı olamadı. Uruç'un akıntıda sürüklendiğini görenlerin ihbarı üzerine, sualtı polisleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait CANKUR ekibi sevk edildi. Suyun içinde gözden kaybolan genç futbolcuyu bulmak için çalışma başlatılırken, aramanın hızlandırılması için kanala verilen su kesildi. Akşam saatlerine kadar arama çalışmasını sürdüren ekipler, havanın kararması nedeniyle ara verdi. Yakınlarının devam ettiği arama sonucunda Uruç'un cesedi, 15 saat sonra suya girdiği yerden 9 kilometre uzakta Alihocalı Mahallesi yakınlarında bulundu. Sualtı polisleri tarafından bulunduğu yerden çıkartılan Uruç'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

ADANASPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Furkan Uruç'un'un ölüm haberinin ardından forma giydiği Adanaspor'un resmi internet sitesinde taziye mesajı paylaşıydı. Mesajda, "Değerli oyuncumuz Furkan Uruç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Adanaspor Ailesi'ne başsağlığı dileriz" denildi.

Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=====================================================

Siverek'te saman yüklü kamyon alev alev yandı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, seyir halindeki saman yüklü kamyon alev alev yandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Siverek- Diyarbakır karayolunda meydana geldi. Siverek yönüne gelen plakası ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen saman yüklü kamyon, henüz belirlenemeyen  nedenle alev aldı. Kamyonun ön bölümünde başlayan yangın kısa sürede kasasındaki samanlara sıçradı. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın bir saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Kasasındaki saman balyalarının küle döndüğü yangında, kamyonda da önemli hasar oluştu. Yoldan geçen sürücülerin cep telefonu kamerasıyla kaydettiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yanan kamyon

Çevredeki kalabalık

Söndürülen kamyon

Yangın anı ve yükselen alevler

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================================

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı'nda doğa yürüyüşü

ANKARA Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü ve Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı yetkililerinin katkıları sonuci doğa yürüyüşü düzeknlendi. Yürüyüşe ilçe protokolü ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlara tişört, şapka ve su ikramı yapıldı.

Doğa yürüyüşüne İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Emniyet Müdürü Erol Dağdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Belediye Meclis üyesi Adem Emin Atakul, Kemal Öztürk, İbrahim Yıldızi, Yusuf Şengül, Ankara Doğa Koruma  ve Milli Parklar Şube Müdürü Şahin Çılgın, 9. Bölge Şube Müdürleri Ömer Aygül, Nasip Kazak, Güngör Ekinci, Elif Çimenoğlu Soğuksu Milli Parkı Şefi Murat Güzel, Mal Müdürü Halime Önder, İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, SYD Vakfı Müdürü Bülent Işık, ASKİ Müdürü Bahattin Çınar, Kızılcahamam YADO üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızılcahamam'dak saat 17.00'de kuyu başından başlayan 7 kilometrelik doğa yürüyüş parkuru, yaklaşık 2 saatte tamamlandı. Orta derece zorluktaki yürüyüş sırasında katılımcılar Çevre yolu fosil ağaçlar mevkiinde kısa bir mola verdi. Burada Milli Park Şefi Murat Güzel tarafından katılımcılara fosil ağaçlar ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Leylek kayasına kadar yürüyen yürüyüş grubuna kısa bir konuşma yapan Ankara Doğa Koruma  ve Milli Parklar Şube Müdürü Şahin Çılgın, her yıl milli parka 1,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi, önümüzdeki günlerde yürüyüş yollarına dinlenme ve çevre düzenlemesi çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Yürüyüşe katılanlara tişört şapka ve su ikramı yapıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Yürüyüşten görüntüler

Detay

Milli Park Şefi Murat Güzel'in açıklaması

Haber: Nurullah TOSUN/KIZILCAHAMAM(Ankara), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Antalya Side Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title