Haberler

Avukat Mutlu: Yurt Atayün'e Suikast Düzenlenecek

Güncelleme:

Polislere yönelik yapılan operasyonda tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'e, suikast yapılacağı iddia edildi.

Başta KCK olmak üzere Ergenekon ve Balyoz gibi kritik onlarca soruşturmaya imza atan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'e suikast yapılacağı iddia edildi.

Bazı gazetelerde, 'Yurt Atayün'ün gizli tanık olmak için MİT'e gittiği, ancak MİT yetkililerinin bunu kabul etmediği' iddia edilmişti. Konuyu değerlendiren Emniyet İstihbarat yetkilileri, söz konusu iddiaların iki amacının olduğunu belirtiyor. Bunlardan birincisi Yurt Atayün'ü susturmak, ikincisi ise Atayün'ü öldürüp bunu da Cemaat'in üzerine yıkmak.

"KONUŞMASI İSTENMEDİ" İDDİASI

Atayün'ün emniyet, savcılık ve mahkemede ifade veremediğini belirten avukat Cemalettin Mutlu, "Atayün, Ergenekon, Balyoz, KCK ve Selam Tevhid dosyasının her aşamasını biliyor. Yurt Bey konuşmasın diye astım hastası olduğu halde tuvaletin yanındaki nezarethaneye koydular. Hastalanıp ifadesini bitiremedi." diye konuştu. "Atayün'ün bildiklerinden korkulduğu için savcılıkta da ifadesini almadılar." diyen Mutlu, şöyle devam etti: "Yurt Atayün'ün hiçbir kalp sorunu yok. Kendisinden kim korkuyorsa onlar öldürmek istiyorlardır. Bu yalan haberlerle önce 'Yurt Atayün, itirafçı oldu' algısını oluşturmak istiyorlar. Bu algıdan sonra Atayün'e bir suikast düzenleyip, 'Konuşmasından korkan paralel yapı Atayün'ü ortadan kaldırdı' propagandasını yürütmeyi planlıyorlar. Atayün'ü hedefe koyan tehlikeli yapı her türlü caniliği yapabilecek türde." (Kaynak: Zaman)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

ŞAKİR BEY:

haberin kaynağı ZAMAN ise yazdığının tersi doğrudur...

12
30
yanıtYanıtla
MAMİ:

BUNLAR KOLTUK UĞRUNA HERTÜRLÜ PİSLİĞİ MÜBAH GÖRÜRLER. İHH TIRLARIYLA SİLAH GÖNDERENLER BİR KİŞİYİ ORTADAN KALDIRMAKTAN ÇEKİNMEZLER...

30
8
yanıtYanıtla
davut:

susturmak için herşey yaparlar çünkü ortada çook yolsuzluk var temizlenecek gibi değil.

7
3
yanıtYanıtla
halit:

Diktatör ün ipliğini pazara çıkaran her NAMUSLU ve ŞEREFLİ kişinin sonu ne yazıkki şaibeli ölüm olur. Şerefli kahraman polis bunu bilerek yola çıkmıştır. biri ölür bini doğar bu memlekette.Allah fırsat vermesin şer şebekesine.

5
2
yanıtYanıtla
VEKİL:

MÜNİPÜLASYON, YÖNLENDİRME HABER VE GÜNDEMDE KALMA, MAĞDURİYET YARATMA ÇABASI. TUTUKLANAN ESKİ MÜDÜRLERDEN EN FAZLA MAAŞ TALTİFİ BUNDA. 731 MAAŞ TALTİFİ. ORTALAM EN AZ 500 TL. HESAPLA, 365.000 TL. GERÇEKTEN KAHRAMAN, MAAAŞ TALTİFİ KAHRAMANI, BU KADAR BAĞIRMASI ARTIK MAAŞ TALTİFLERİ BİTTİ DİYE Mİ ACABA?

3
3
yanıtYanıtla
hamzam@m.m:

Ulkedeki teroristleri dize getiren bu kahramanlar bu ulke hicbir zaman unutmayacak..bu ulkedeki hainleride unutmayacak

4
1
yanıtYanıtla
BEKIR:

Güney Afrika''nın Johannesburg şehrinin en işlek otoyolu N1''da kamyonla taşınan zürafa, kafasını köprüye vurarak öldü.'''' haberını okuduktan sonra bu haberı daha ıyı anladım.Gulen grubu.. Sız kullanıldınız EMIN OLUN harcanacaksınız barı su gaflet ıcıne gıren cocuklarında sız harcamayın. Turk halkı butaktıklerı yemıyor artık..

1
4
yanıtYanıtla
davut:

iddaalar çok vahim ama bizim medya hiç gündeme getirmiyor bunları bir zamanlar faili meşhuller bile çözülecek ama istemeyenler var

2
2
yanıtYanıtla
HALİD BİN VELİD:

DÜN KARDEŞİ BUGÜN KENDİSİ, YAHU MADEM BU KAHRAMANSINIZ SUİKATTEN Mİ KORKACAKSINIZ? YOKSA

1
1
yanıtYanıtla
ahmet:

Klasik taktik hedef saptırıp işine çomak sokanı indir aşağıya. İçeri alınanlar niye teröristlerle kendi tutukladıkları adamlarla aynı koğuşa alındı bir düşünün. Onlara öldürtecekler sonra başkasına yamayacaklar. Fuat avni; PKK-El Kaide-MİT üçgeninde neler yapılacağını çok güzel yazmış :merak eden okusun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title