Haberler

Yüreğir Belediyesi'nden "Belediyeniz Yanınızda" Projesi

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Belediyeniz Yanınızda" projesiyle yaşlının, hastanın, kimsesizin, çaresizin yanında olduklarını söyledi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Belediyeniz Yanınızda" projesiyle yaşlının, hastanın, kimsesizin, çaresizin yanında olduklarını söyledi.

Başkan Çelikcan, proje kapsamında oluşturulan özel donanımlı mobil bir araçla yola çıkan ekiplerin önceden tespit edilen yaşlı ve kimsesizlere sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet verğini belirtti.

Yoğun çalışma temposundan fırsat bulduğu zamanlarda ev ziyaretlerinde bulunduğunu söyleyen Başkan Çelikcan, "Küçük dünyalarında sıcak dost sesine ihtiyaç duyan yaşlılarla sohbet ediyor, hayır dualarını alıyoruz. İmkanlar ölçüsünde yaşlıların, kimsesizlerin, hastaların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Küçük hediyelerle de onların mutlu olmalarına vesile oluyoruz" dedi.

Yüreğir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Çelikcan "Bir gün biz de yaşlanacağız. Yaşlılarımız en kutsal emanetlerimizdir. Yaşlısına sahip çıkan birey, aile ve toplum iç huzura kavuşmuş unsurlardır. Özellikle toplumları ayakta tutan en güçlü yapılardan biri hiç şüphesiz ki yaşayan bellekler yani yaşlılarımıza sahip çıkmaktan geçmektedir. Yaşlılarımız geçmişten edindikleri, tecrübe bilgi ve birikimleri yarınlarımıza ışık tutacak şekilde bizlere aktarmaktadırlar. Yaşlısına sahip çıkmayan toplumların güvenli geleceğinden de bahsetmek elbette oldukça zor olacaktır. Hem yüce dinimiz İslam'ın bir öğretisi hem gelenek, görenek ve kültürümüz ve 'iyi insan' olma sorumluluğumuzun bir tezahürü olarak yaşlılarımızı, kimsesizlerimizi, çaresizlerimizi asla ihmal etmemeliyiz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüreğir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title