Haberler

Yüreğinize Sağlık" Temalı Yürüyüş

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek. Ama ondan daha çok önemli olan sağlıklı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak. Onun için bir kültürü, yaşam felsefesini oluşturmalıyız. Bu nedenle 2014'ü, sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul ili Çekmece Bölgesi Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında, Dünya Kalp Günü dolayısıyla Küçükçekme Gölü kenarında "Yüreğinize Sağlık" temalı yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nu yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası konuşan Müezzinoğu, Sağlık Bakanlığı olarak gerek yerel yönetimlerle gerekse diğer paydaşlarla öncelikle sağlıklı bireyi ve aileyi önemsediklerini söyledi.

Bunun sadece Sağlık Bakanlığı politikası olmadığını, hükümetlerinin de programı olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu beye geçtiğimiz salı günü verdiğim bilgilendirmede, bu konuyu ilettik. Kendisinin de en üst düzeyde destek vereceğinin sözünü aldık. Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek. Ama ondan daha çok önemli olan sağlıklı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak. Onun için bir kültürü, yaşam felsefesini oluşturmalıyız. Bu nedenle 2014'ü, sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettik" diye konuştu.

Müezzinoğlu, sağlıklı beslenmeye, harekete önem verdiklerini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıkları ve yerel yönetim dinamikleriyle her hafta sonu bu tür etkinlikleri ülke genelinde yapacaklarını dile getirdi.

"Sağlıklı beslenme" ve "hareketin", hayat felsefesi olarak benimsenmesi sonucu bir yaşam kültürü oluşturulduğunda daha az hastalanılacağını ve doktora daha az ihtiyaç duyulacağını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Diyabete, hipertansiyona, beyin felçlerine ve obezitenin getirdiği diğer problemlere, kansere muhataplığımız çok daha aşağılara inecek, sevdiklerimizle birlikte daha sağlıklı hayal kuran ve ideallerin peşinde bir yaşam süreceğiz. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa sağlıklı bir yaşamın gereklerini yapmak bizim kültürümüzün bir parçası olacak."

"13 Ekim'de Bakanlar Kurulu yürüyüş yapacak"

Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, 13 Ekim Pazartesi günü, Bakanlar Kurulu'nu, yürüyüş yaptıktan sonra toplamayı talep ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"İnşallah 13 Ekim Pazartesi günü sabah ilk işi Bakanlar Kurulu'nun, yürüyüş olacak, yürüyüşten sonra da Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. 11-12 Ekim'de tüm valiliklerimize gönderdiğimiz genelgeyle Dünya Yürüyüş Günü, cumartesi ve pazar bütün illerde programlanacak ve yapılacak. Annelerden, babalardan, toplumun önde gelenlerinden istediğimiz şu; Ne olur kendinize değer verin, sevdiklerinize değer verin ve zor gibi görünüp de zor olmayanı gelin hep birlikte yapalım. Birlikte ailecek kahvaltı kültürünü yeniden sofralarımıza ve kültürümüze kazandıralım. Sabahleyin çocuğumuzu kahvaltı etmeden ne okula ne sokağa bırakmayalım. Birlikte kahvaltı sağlıklı beslenmenin en az yüzde 70'dir. Şayet çocuğunuzu o kahvaltı sofrasında doğru bir beslenmeyle gönderirseniz hiç tereddüttünüz olmasın ki çocuğunuzun sağlıklı geleceğine en güçlü harcı koymuş olursunuz. Onun dışında en az hafta sonları ailecek yürüyüş, bir sportif ya da hareket etkinliğini yapmalısınız."

Gelecek yıl bisiklet yolu yapan belediyeye, her bir metre için bir bisiklet armağan edeceklerini anlatan Müezzinoğlu, "Biz yaşamımızı artık medeni koşullara taşımalıyız. Bütün çalışmalarımızı planlarken sağlığımızı da sağlıklı geleceğimizi de planlamalıyız. İnşallah bu anlamda Sağlık Bakanlığı olarak tüm paydaşlarımızla sivil toplum kuruluşları ve amatör spor kulüplerimizle de çok daha dinamik ve organik bağlar kuracak ve inşallah hastalarımıza önem verdiğimizden daha çok sağlıklı bir yaşamı önemseyen bir sağlık anlayışını Türkiye'nin gündemine hep birlikte oturtacağız" diye konuştu.

Kötü hava koşulları nedeniyle iptal edilmesi planlanan daha sonra ise yapılmasına karar verilen "Dragon Bot Yarışları"nın başlangıcı için Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, botla göle açıldı.

Müezzinoğlu, yarışmacıların yerlerini almasıyla yarışı başlattı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title