Haberler

Yüreğim İrevan'da Kaldı" Adlı Roman Çıktı

Eğitimci yazar Serdar Ünsal, uzun süredir üzerinde çalıştığı "Yüreğim İrevan'da kaldı" adlı romanında Ermeniler tarafından yapılan zulmü anlatmaya çalıştığını söyledi.

Eğitimci yazar Serdar Ünsal, uzun süredir üzerinde çalıştığı "Yüreğim İrevan'da kaldı" adlı romanında Ermeniler tarafından yapılan zulmü anlatmaya çalıştığını söyledi.

Gazeteci de olan Ünsal, yaptığı açıklamada, 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesini kaleme aldığını belirtti.

Ünsal, "Bu gerçek yaşanmış bir hikaye. Bölgemizde binlerce yürekleri İrevan'da, Erivan'da kalanlar var. Çünkü geride kalan sadece bir ailenin değil, binlerce ailenin yüreğiydi. Yaşanmış bir acının, bir kaçışın, bir kökten sökülüşün hikayesi" ifadesini kullandı.

Babaannesinin İrevan'dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesini, İrevan'dan Aras Nehri'ne oradan İran'a, İran'dan Türkiye'ye, Iğdır'a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığının yaşam öyküsü anlattığını vurgulayan Ünsal, şunları kaydetti:

"Babaannem İrevan'da evini, sevdiklerini, babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran'a kaçarken Ermeniler tarafından Aras Nehri'nde kocasının vurulmasını, ölünceye kadar unutamadı. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda anlatmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının 100. yılına hazırlanırken, bu romanın çıkması bence çok ses getirecek. Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmüş olacak. Kısacası okuyucu, 'Yüreğim İrevan'da Kaldı' romanında vatana, İrevan'a hasret ölenlerin hikayesini, Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan'da yaptıkları vahşeti, Aras Nehri'ni kan gölüne çevirmelerini okuyacak."

Kaynak: AA / Yerel

Ermenistan İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title