Haberler

Yunusemre'deki Üç Mahalleye Semt Pazarı Kurulacak

Güncelleme:

Yunusemre Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısında 31 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Barbaros, Güzelyurt ve Hafsasultan mahallelerine semt pazarı yapılması kararlaştırıldı. Öte yandan Yunusemre Belediyesi'nde bir süredir üzerinde çalışılan 2015-2019 Yılı Stratejik Planı, 2015 yılı Performans Planı ile 2015 yılı Hazırlık Bütçesi meclis gündemine geldi.

Yunusemre Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti, MHP ve CHP'li üyelerle tek tek el sıkışıp, sohbet etti. Daha sonra meclis toplantısı başladı. Gündeme üç başkanlık teskeresi, üç de önerge eklenince görüşülecek günden maddesi sayısı 31'e yükseldi. Toplantıda biri dışında tüm gündem maddeleri oy birliğiyle onaylandı. Açılış ve yoklamasının ardından Yunusemre Belediyesi sosyal tesis fiyatları belirlendi. Mevcut fiyatlar sembolik oranda artırıldı.

MURADİYE ORTA ÖLÇEKLİ'YE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Toplantıda orta ölçekli sanayi bölgesiyle ilgili bir gündem maddesi üzerinde karşılıklı görüşler dile getirildi. Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermeyecek iş kollarının tespiti amacıyla görüşülen madde üzerine söz alan CHP Gurup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, "O bölgede belediyeye ait bir de kooperatife ait orta ölçekli sanayi siteleri var. Mesela hurdacıların durumu ne olacak?" diye sordu.

AK Parti adına söz alan İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül, orta ölçeklinin sorunlarının çözümü için iş kollarının belirlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Muradiye orta ölçekli sanayi sitesi esnafıyla iki kez bir araya geldiğini hatırlattı. Çerçi, "Hurdacılarla ilgili çalışmalarımız var. Kısa ve uzun vadede sorunu çözmek istiyoruz. Muradiye sanayi bölgesi 20 yıl önce yapılmış ve alt yapı sorunları olan bir bölge. Bugün (dün) OSB başkanıyla bir görüşme yaptık. Geçtiğimiz günlerde iki kez orta ölçekli sanayi esnafıyla buluştuk. Onları dinledik. Muradiye orta ölçekli sanayi bölgesinin sorunlarını OSB'yle aynı ölçekte çözmek istiyoruz. Bunun için kalıcı çözüm arayışımız olumlu sonuçlar verecektir. Buna inanıyoruz" dedi. Madde oybirliğiyle kabul edilirken, Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'nde iş kolları belirleneceği öğrenildi.

ÜÇ MAHALLEYE SEMP PAZARI

Toplantıda semt pazarlarının kurulması konusunda da önemli bir adım atıldı. İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçen ay görüşülen ve bu ay meclis gündemine getirilen maddeye göre Güzelyurt, Hafsasultan ve Barbaros mahallelerine semt pazarları kurulacak. Bu konuda söz alan AK Partili Can Mercül, pazaryerlerinin Manisa için çok önemli bir hizmet olacağına dikkat çekti.

MHP'li Hüseyin Köroğlu da Manisa'nın bu tarz pazaryerlerine ihtiyacı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise pazaryerleriyle ilgili önerge verdiklerini hatırlatarak, "Pazarcılar Odası belki bu işe çok sıcak bakmıyor olabilir. Ancak semt pazarları olmadığı için büyük marketlere giden çok insan var. Böyle düşünmek lazım. Ben pazaryerlerinin Yunusemre ilçesine çok şey katacağını düşünüyorum" diye konuştu.

BÜYÜK PAZARLAR GELİYOR

Başkan Mehmet Çerçi ise, "Yapılacak semt pazarları tam olarak hayal ettiğimiz pazaryerleri değil. Esas hedefimiz altı otopark, üstünde pazaryeri ve dinlenme alanları olan, arabaların, kamyonetlerin yolları tıkmayacağı pazaryerleri inşa etmektir. Biz bunu hayal ediyoruz. Kadınlara, engellilere hitap edecek pazaryeri yapmayı hedefliyoruz. Herkesin daha rahat bir ortamda alış veriş yapacağı, pazarcı esnafını da rahatlatacak pazaryerleri şarttır. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tarz pazaryerlerini Manisa'ya kazandıracağız" dedi.

Öte yandan pazaryerlerinin esnaf tarafından temiz bırakılması yönünde bir öneri üzerine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, yakın bir zamanda pazaryerlerinde poşet uygulaması başlatılacağını söyledi. Kaya, "Bu uygulama kapsamında pazarcı üyelerimize poşet dağıtıp, bulundukları tezgahı temiz bırakmalarını sağlayacağız" diye konuştu. Görüşmelerin ardından Hafsasultan, Barbaros ve Güzelyurt mahallerinde semt pazarlarının kurulması oy birliğiyle onaylandı.

BÜTÇE, STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PLANI MECLİS'TE

Yunusemre Belediyesi'nde bir süredir üzerinde çalışılan 2015-2019 Yılı Stratejik Planı, 2015 yılı Performans Planı ile 2015 yılı Hazırlık Bütçesi meclis gündemine geldi. Stratejik Plan ve hazırlık bütçesi, Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 2015 yılı Performans Planı ise tüm komisyonlara havale edildi.

AK Parti ve MHP'den Yuntdağı bölgesinin geliştirilesi, Yuntdağı müzesinin açılması için önerge geldi. Her iki önergenin birleştirilerek Kırsal Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Götürme Komisyonu'na havale edilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yuntdağı'yla ilgili çok önemli projeler hazırladıklarına dikkat çekerek, "Hayvancılık, fıstık üretimi, tarımsal faaliyetler, ticari ve tasarımsal projeler, sosyal ve kültürel projelerin pek çoğunu bu mecliste alacağımız kararlarla yapacağımızı düşünüyorum. Yuntdağı tam anlamıyla cazibe merkezi olacak" diye konuştu.

TOKİ PROJESİ HEYECAN UYANDIRDI

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ projesiyle ilgili de meclise bilgi verdi. Çerçi, bugüne kadar Manisa'nın genelinde toplam 3 bin konut yapıldığını hatırlatarak, "Biz Yunusemre Belediyesi olarak bir kerede en az 3 bin konut yapacağız. 13 Ekim Pazartesi'den itibaren anket çalışması başlayacak. Bu süreç konut tipleri ve sayının netleşmesini sağlayacak. Bu konuda Manisa'nın konut sıkıntısına çare olmayı hedefliyoruz" dedi.

MHP'li Mehmet Güzgülü ise, "Şehzadenin ilacı Yunusemre'dir. Şehzadeler ilçesini geliştirmek istiyorsak Yunusemre'yi geliştirmeliyiz. Bu bağlamda TOKİ'yi kuracağımız bölgeyi çok iyi seçmemiz lazım. Çünkü şehir TOKİ'nin kurulacağı alana kayacaktır" diye konuştu.

Bir dahaki meclis toplantısının bütçe görüşmeleri nedeniyle 27 Ekim Pazartesi tekrar yapılması kararlaştırıldı. Başkan Çerçi, bu nedenle meclisi kapatmadı, ara verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Muradiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title