Haberler

Yunusemre İlçe Başkanlığı Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Şelale Plaza’da İlçe Danışma Meclisi düzenlendi.

Ak Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Şelale Plaza'da İlçe Danışma Meclisi düzenlendi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi'ne katıldı. Şelale Plaza'da düzenlenen programa ayrıca AK Parti Manisa Milletvekilleri, Selçuk Özdağ, Recai Berber, Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, ilçe başkanları, mahalle başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Meclis'te bir konuşma gerçekleştiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu süreci değerlendirerek, "Türkiye büyük imtihanlardan geçiyor. Özellikle teröristlerin arkasındaki güç odakları Siyonist ittifakı, Türkiye ve bölgemizle ilgili çok ciddi planlar içerisinde. Onların da ellerinde çok sayıda enstrüman ve çok sayıda maşa var. Ülkemizin başını rahat ettirmemek adına ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye'nin büyümemesi ve gelişmemesi için uğraş veriyorlar. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, devletimize, milletvekillerimize, halkımıza ve milletimize Allah yardım etsin. Türkiye güçlü bir devlet ve güçlü bir millet. Bunun da üstesinden geleceğiz" dedi.

"SORUNLARIMIZ VAR"

Büyükşehir Yasası'nın ardından ilçe belediyelerinin özellikle kaynak konusunda sıkıntı yaşadığına değinen Başkan Çerçi, "Henüz iki yılı doldurmayan bir belediyeyiz. Hazır milletvekillerimiz de buradayken, bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Devletimizin ve hükümetimizin sıkıntıları var. Ama biz de sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle ilçe belediyelerinin önemli sıkıntıları var. Zaten konu milletvekillerimizin malumu. Büyükşehir yasası olması gereken bir yasaydı. İyi oldu. Ancak tekrar yasanın revize edilmesi, bazı maddelerin ihya edilmesi gerekiyor. Özellikle ilçe belediyelerine yeni kaynaklar bulunması gerekiyor. Biz Yunusemre Belediyesi olarak şikayet makamında değiliz. Şikayet etmek gibi bir lüksümüz yok. Önemli sorunlarımız var" şeklinde konuştu.

"GÖÇ ALIYORUZ"

Son nüfus belirlemesinde Manisa'nın 14 bin kişi göç aldığının ve bu rakamın yarısının sadece Yunusemre ilçesinde olduğuna değinen Çerçi şunları söyledi; "Biz birçok sosyal projemizin yanında ilçemizin gelecek vizyonuyla ilgili, ilçemizin imar ve inşasıyla ilgili önemli projeleri başlattık. TOKİ projemiz başladı. Yeni sanayi bölgeleri için çalışmalarımız var. Kentsel dönüşüm noktasında 6500 konut ve yeni bir kent meydanı için projelerimizi hazırlıyoruz. Biz çok büyük projelerle uğraşıyoruz. Bazen acaba böylesine büyük işlere kalkışmasa mıydık diyorum. Ancak bu şehrin buna ihtiyacı var. 2015 yılının nüfus artışı il genelinde 14 bin olarak gerçekleşti. Bu 14 bin nüfus artışı 17 ilçenin içersiden 7 bini sadece Yunusemre'de. Diğer 7 bin nüfus 16 ilçeye dağılmış durumda. Dolayısıyla Yunusemre şehrimiz göç alan bir şehir"

"EVELALLAH GOCUNMUYORUZ"

Yoğun bir şekilde göç alan Yunusemre için büyük projelerin altına girdiklerini ve bu projelerin üstesinden geleceklerine olan inançlarının tam olduğunu vurgulayan Başkan Çerçi, "Göç dediğiniz zaman üç tane temel olguyla baş etmeniz lazım. Bir konut sorunu. İki istihdam sorunu. Üç göçle beraber gelen diğer sosyal sorunlar. Biz bunun ikisiyle yani konut ve istihdamla ilgili; gerek yeni sanayi bölgeleri, gerek toplu konut, gerekse kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber çok büyük işlerin altına girdik. Evelallah bundan da gocunmuyoruz. Biz bu şehrin 30 sene sonrasının planlarını ve gelecek hedeflerini vizyon olarak önümüze koyduk. Bunların çözülmesi adına, çarpık kentleşmenin düzeltilmesi adına, yeni kentleşme alanlarının oluşturulması adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"ONLAR REKLAM YAPIYOR YUNUSEMRE ÇALIŞIYOR"

Manisa'nın önümüzdeki 30 senesinin planlanmasında inisiyatif alması gereken Büyükşehir Belediyesi'nin reklam peşinde koştuğunu ancak Yunusemre Belediyesi'nin küçük bütçelerle bu sorumluluğun altına girdiğini belirten Başkan Dr. Mehmet Çerçi, "Biz bunları yaparken, 'Büyükşehir acaba ne yapıyor?' diye soruyorum kendi kendime. Bu dev projelerin aslında dev bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi eliyle yapılması gerekir. Ancak reklam işleriyle, promosyon işlerliyle uğraşıyor. Bu kentin 30 senesinin istihdam, kentleşme, altyapı, imar ve mimarisiyle ilgili Yunusemre çalışıyor. Yani Yunusemre Belediyesi çalışıyor, AK Parti çalışıyor. AK Parti yaparsa böyle yapar. O arkadaşlarda AK Parti'nin büyük vizyonu olmadığı için, onlar da böyle reklam, tanıtım vesaire işlerle uğraşsınlar" dedi.

"MURADİYELİLERE ŞİKAYET EDİYORUM"

Muradiye'nin tıkanan imarı için 1/5000'lik planların hazırlandığını ve 9 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne sunulduğunu, ancak Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından planların bir türlü Meclis'e getirilmediğini belirten Başkan Çerçi sözlerini şu şekilde tamamladı; "İşte yakınımızda Muradiye var. Buradan Muradiyeli hemşerilerime sesleniyorum. Muradiye'nin imar planlarıyla bir yıl uğraştık. Bitirdiğimiz planları 9 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. Muradiye'nin 1/5000'lik planlarını yaptık. 22 kurumdan görüş aldık. Kardeşim hadi bu planları getirsenize Meclis'e. Valilik nezaretinde toplantılar yapıldı. Hemen çalışalım bitirelim denildi. Ancak arkası yok. Muradiye 12 bin nüfusa ulaştı. Hızlı bir şekilde büyüyor ve şu anda tıkanmış durumda. Onu da biz çözmeye çalışıyoruz. Bize diyorlar ki yetki bizde. Tamam yetki sizdeyse buyurun planları. Çalışın, eksikliklerini tamamlayın. Ben bu durumu Muradiyelilere şikayet ediyorum. Büyükşehir yapmıyor. O zaman ne yapmak lazım. Çok kısa zamanda Büyükşehir'i AK Parti'nin alması lazım" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title