Haberler

Yunusemre'de Okuma-yazma Bilmeyen Kalmayacak

Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanım Lokallerinde açılan okuma-yazma kurslarıyla ilçede okuma-yazma bilmeyen vatandaş kalmayacak.

Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanım Lokallerinde açılan okuma-yazma kurslarıyla ilçede okuma-yazma bilmeyen vatandaş kalmayacak.

Yunusemre Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliği ile Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'nde 1. Kademe Okuma Yazma Kursu açıldı. Kursa ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, belediye olarak eğitime imkanları ölçüsünde destek vermeyi sürdürdüklerini belirtti. Uygur, "Her şeyin başı eğitim. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatlarıyla faaliyete geçen hanım lokallerimizde bayanlarımızın her türlü talepleri değerlendiriyor; bu yönde kurslar açıyoruz. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla açtığımız okuma-yazma kurslarımız sayesinde ilçemizde okuma-yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda bayanlarımızın da istekli olmaları bizleri mutlu ediyor. Onlar gerçekten zor bir işi başarıyor. Kurslarımıza katılan bayanlarımız, hem diğer yetişkinlerimize örnek oluyorlar, hem de eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha gösteriyor" şeklinde konuştu.

Okuma-yazma kursiyerlerinden Vezife Hocaoğlu, okuma yazma bilmediği için günlük hayatta zorluklar yaşadığını dile getirerek duygularını şu sözlerle aktardı:

"Bir bankaya ya da kuruma gittiğimde verilen evrakları okuyamadığım için zorluk yaşıyordum. Yunusemre Belediyemizin açmış olduğu bu kurslara katılarak okuma-yazma öğreniyoruz. Bizimle çok güzel ilgileniyorlar. Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kurs Öğretmeni Kenan Çakmak, özellikle kadınların çok istekli olduklarını ve okuma yazma öğrenmeyi çok istediklerini vurguladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Uygur Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title