Haberler

Yunusemre'de Kırsal Bölgelerdeki Sorunlar Çözüme Kavuşuyor

Yunusemre Belediyesi tarafından, kırsal bölgelerdeki sorunları çözmek amacıyla belediye meclisince kurulan Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu, Yuntdağı bölgesindeki vatandaşlara hizmette bulunmaya devam ediyor.

Yunusemre Belediyesi tarafından, kırsal bölgelerdeki sorunları çözmek amacıyla belediye meclisince kurulan Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu, Yuntdağı bölgesindeki vatandaşlara hizmette bulunmaya devam ediyor.

Yunusemre Belediyesi Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu üyeleri Mustafa Gürler, Mehmet Arık, Hüseyin Köroğlu, Hüseyin Alp, Seher Baydan ile Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, Yuntdağı bölgesinde bulunan Yağcılar, Şamar, Sarınasuhlar ve Beydere mahallelerinde incelemelerde bulunarak sorunları yerinde tespit edip çözüm üretti.

Kırsal Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu Üyesi Mustafa Gürler, Yağcılar, Şamar, Sarınasuhlar ve Beydere mahallelerinde incelemelerde bulunduklarını vurgulayarak, komisyonların çalışması ile problemleri yerinde tespit ettiklerini ifade etti.

Gürler, Şamar Mahallesi'ne gerçekleştirilen ziyarette kullanılmayan okul binasının belediye tarafından onarımının yapıldığını belirterek, "Kırsal Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu Yunusemre Belediyesi Meclis Başkanlığı'nın önergesi ile Yağcılar, Şamar, Sarınasuhlar ve Beydere mahallelerinde incelemelerde bulunmuştur. Şamar mahallesinde yaptığımız ziyaretimizde Şamar'a ait olan ve kullanılmayan okul binamızın belediyemiz tarafından onarımı yapıldı. ve bunu mahallelinin değişik sosyal ihtiyaçlarına göre hazırlandığını gördük. Yazın mahalleye gelen kişilerin fazla olmasından dolayı Şamar'a yönelik bu özelliğini dikkate alarak planlama yapacağız. Sarınasuhlar Mahallesi'nde yoğun bir şekilde küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Sarınasuhlar Mahallesi'nde küçükbaş hayvancılığa yönelik belediyemiz süt toplama çalışması yapılmaktadır. Beydere Mahallesi'nde ise ceviz fidanları oradaki vatandaşlarımıza verilmiş ve orada ceviz hamlesi başlatılmıştır. Beydere Mahallesi'nde geçmiş geleneğimize uygun olarak bulunan çeşme, komisyonumuz tarafından incelenmiş yine Beydere halkının talebine göre o çeşmede gerekli düzenleme yapılacaktır" diye konuştu.

Komisyonların çalışması ile problemleri yerinde tespit ettiklerini vurgulayan Gürler, "Bu problemi gördükten sonra çözüm metotlarını yerinde görüyoruz. Halk ne talep ediyorsa halkın isteğini yerine getiriyoruz. Aynı zamanda belediyemizin Yuntdağlarına yönelik kalkınma hamlesini vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Aynı zamanda belediyemizin sosyal hizmetleri de vatandaşlarımıza anlatılıyor. Mahallelerimizdeki yaşlı ve hasta olan kişileri tespit ederek gerekli olan çalışmaların yapılmasına yardımcı oluyoruz"şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gürler Yunusemre Yağcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title