Haberler

Yunusemre'de Asansörlerin Bakımı İçin Katkı Parası Alınmayacak

Yunusemre Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında, artık ilçe sınırları içerisindeki asansörlü binaların yıllık periyodik bakım ve muayeneleri için katkı payı ücreti almayacak.

Yunusemre Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında, artık ilçe sınırları içerisindeki asansörlü binaların yıllık periyodik bakım ve muayeneleri için katkı payı ücreti almayacak.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ile TSE İl Müdürü Muhittin Aydın arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki binalarda bulunan asansörlerin bakımlarında alınan katkı parası artık alınmayacak. Vatandaşların üzerinden bir yükümlülüğü daha kaldırarak, vatandaşları bu konuda da rahatlatmak için bu protokolün imzalandığını açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, "Yunusemre Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın lehine çalışmalar yapıyoruz. Çağımızın gereği artık asansörsüz bina yapılmamakta. Asansörler can taşıdığı için bakımlarının sürekli ve düzenli bir şekilde yapılması gerekmekte. Bu bakımlardan alınan katkı payı bundan sonra Belediyemiz almayacak ve vatandaşlarımızın üzerindeki bir yük daha kaldırılmış olacak" dedi.

"ASARSÖR BAKIMI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

TSE İl Müdürü Muhittin Aydın, protokol gereği Yunusemre sınırları içerisindeki asansörlerin bakımlarının daha sağlıklı ve güvenilir bir ekip tarafından yapılmasının önemine değinerek, "Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliğ'in yapılmasını zorunlu kıldığı asansör yıllık kontrollerinin daha sağlıklı ve güvenilir biçimde yapılmasına dair usul ve esasların belirlenmesi amacıyla protokol imzaladık. Bu protokol ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınladığı taban fiyat üzerinden yeni bir anlaşma yapıldı. Ayrıca yeni yönetmelik çerçevesinde protokol güncellendi. Katkılarından dolayı Yunusemre Belediyesi'ne ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunusemre Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title