Haberler

Yunus'un Diyarında O'nun Sevgisi Konuşuldu

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi, Kula CBÜ Meslek Yüksek Okulu, Kula Milli Eğitim Müdürlüğü, Kula Emre Köyü Yunus Emre'yi Tanıtma ve Kültür Derneği iştiraki ile sürdürülen "Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor Projesi" kapsamında, Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans salonunda "Yunus Emre'yi Anlamak" isimli söyleşi düzenlendi. Söyleşiye; Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Kahraman, Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Akademisyeni Prof. Dr. Mustafa Arslan, CBÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Emre Köyü Yunus Emre'yi Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Faik Şentürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, MABEM Müdürü Mehmet Çakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Selim Sabahat Palanduz Lisesi ve Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Öğrencilere Yunus Anlatıldı

CBÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin, Yunus Emre'nin yaşadığı zamanın sosyal, ekonomik ve coğrafi durumunu anlatarak, Yunus Emre'nin felsefi ve edebi yönden etkilendiği olayları anlattı. Yunus Emre'nin Anadolu'da yeni yeni filizlenen şehircilik ve kırsal kesimdeki kültürün merkezinde olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Akademisyeni Prof. Dr. Mustafa Arslan ise, "Orta Asya'da bütün bozkır kültürü; denge üzerine kurulu liyakat ve adalet değerleriyle inşa edilmiş töre ve İslam dininin dirlik anlayışının ve hikmetinin biçimlenmiş merkezi Yunus Emre'dir. Yunus Emre, şehir ve köy çevresindeki bütün anlayışları en üst seviyeye taşıyan şahsiyettir" dedi. Prof. Dr. Bahattin Kahraman ise Anadolu insanının Yunus Emre'yi sahiplendiğini vurgulayarak, "Yunus Emre konusu birden çok çephesi olan bir konudur. Bizim, Türk Tarihinde çok fazla insan yetişmiştir. Kimi yönetici vasfı ile kimi dini yönü ile kimi de şahsiyeti ile dikkat çeker. Yunus Emre ise birçok özelliği ile dikkat çeker. Yunus Emre Anadolu kültüründe büyük bir yere sahiptir ve herkesçe de benimsenmiştir. Bu gün Anadolu'nun neresine giderseniz gidin Yunus Emre'nin mezarı ile karşılaşırsınız. Yunus Emre'nin nerede gömülü olduğu önemli değildir önemli olan bizim onu ne kadar anladığımızdır" diyerek konuştu.

Başkan Tosun "Yunus'a Günümüzde Daha Fazla İhtiyaç Var"

Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki "Yunus Emre'yi Anlamak" isimli söyleşiye katılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Ülkemizin son günlerde dışarıdan ve içeriden karşılaştığı bunca tehlikeye karşı Yunus Emre gibi yüce gönüllü insanlara daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Yunus gibi gönüle sahip olmak, Emre gibi iyi niyetli düşünmek, bizi biz yapan değerler olmalıdır. Bu gün burada saygıdeğer hocalarım gençlerimize Yunus'u anlattı. O'nun güzel felsefesini bu genç arkadaşlarımıza öğretmek bizim geleceğimiz için hiç şüphesiz önemli olacaktır" dedi.

Programın sonunda Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor Projesi kapsamında düzenlenen 'Yunus Emre'yi Anlamak' konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Arslan, Prof. Dr. Bahattin Kahraman ve Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin'e çiçek ve hediye verdi. Hediye takdiminin ardından Başkan Tosun, protokol üyeleri ve öğrenciler ile birlikte kokteyl programına katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pamukkale Üniversitesi Mustafa Arslan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title