Haberler

Yunus Mallı Attı, Mainz 05 Kazandı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 23. hafta karşılaşmasında Mainz 05, Bayer Leverkusen'i 3-1'lik skorla yendi.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 23. hafta karşılaşmasında Mainz 05, Bayer Leverkusen'i 3-1'lik skorla yendi.

Coface Arena'da oynanan ve Deniz Aytekin'in yönettiği karşılaşmada Mainz 05 milli futbolcu Yunus Mallı'nın 14. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip 32. dakikada Jhon Cordoba ile bir gol daha buldu ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Mainz 05, 57. dakikada Yunus'un şutunda Jedvaj'ın ceza alanı içinde topa elle müdahalesi sonucunda penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Yunus topu filelerle buluşturdu ve skoru 3-0 yaptı.

Ligde 8 maçtan sonra ilk kez fileleri havalandıran Yunus, gol sayısını 10'a çıkardı.

Bayer Leverkusen'in 65. dakikada Javier Hernandez ile bulduğu gol, maçı çevirmek için yeterli olmadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yunus karşılaşmada 87. dakikada yerini Suat Serdar'a bıraktı. Bayer Leverkusen'de forma giyen diğer milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu 90 dakika oyunda kaldı.

Mainz 05 36 puan ve maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi. Bayer Leverkusen ise 35 puanla 6. sıraya geriledi.

Borussia Dortmund da sahasında Hoffenheim'i 3-1'lik skorla geçti. Signal Iduna Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hoffenheim 25. dakikada Sebastian Rudy'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda, özellikle 58. dakikada Rudy'nin kırmızı kart görmesinin ardından rakip kaleye baskıyı artıran Borussia Dortmund, 80. dakikada Henrikh Mkhitaryan'ın golüyle 1-1'lik eşitliği sağladı.

Sarı siyahlı ekip, 10 kişi oynayan Hoffenheim karşısında 85. dakikada Ramos ve 90+2'de Pierre-Emerick Aubameyang'ın golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Mücadelede 74 dakika oyunda kalan milli futbolcu Nuri Şahin, uzun sakatlığın ardından Bundesliga'da tam bir yıl sonra yeniden forma giydi. Ligde en son geçen sezon 28 Şubat 2015'te Schalke 04'e karşı mücadele eden Şahin Avrupa Ligi'nde ise bu sezon Porto'ya karşı oynanan karşılaşmalarda forma giymişti.

Puanını 54'e çıkaran Borussia Dortmund 62 puanı bulunan lider Bayern Münih'in 8 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Hoffenheim ise 18 puanla 17. sırada kaldı.

Halil Altıntop'un takımı Augsburg ise, sahasında Borussia Mönchengladbach ile 2-2 berabere kaldı. Konuk ekibinin gollerini Rafael ve Fabian Johnson atarken, Augsburg'un golleri Alfred Finnbogason ve Caiuby'den geldi. Karşılaşmada Halil Altıntop 90 dakika forma giydi. Borussia Mönchengladbach 36 puanla 4. sıraya yükselirken, Augsburg 25 puanla 13. sırada kaldı.

Kaynak: AA / Spor

Yunus Mallı Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title