Haberler

Yunus Emre Gönül Sofrası Kadir Gecesi'nde 7 Bin Kişiyi Ağırladı

Manisa’nın Kula ilçesinde, Yunus Emre'nin diyarı Emre mahallesi, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 7 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Manisa'nın Kula ilçesinde, Yunus Emre'nin diyarı Emre mahallesi, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 7 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Kula ilçesi Emre Mahallesinde bu yıl 14 üncüsü gerçekleştirilen Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri, Ramazan ayına rastladığı için kapsamlı bir iftar yemeği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula İlçe Belediye Başkanı Selim Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri ile çevre il ve ilçelerden vatandaşlar katıldı. İçerisinde hurma, zeytin, çorba, et, pilav ve tatlının bulunduğu yemeği alan vatandaşlar, kendileri için ayrılan masalarda iftarlarını açtı.

Etkinlikte konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Bugün ilçemizde büyükşehir belediye başkanımızı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Burada Yunus Emre anma şenliklerini anma programının 14.'sünü gerçekleştiriyoruz. Huzur içerisinde birlik beraberlik içerisinde Halkımızın katılımı da yoğun Bu anlamlı günde Ramazan boyunca tuttuğumuz oruçların kabul olması yapılan ibadetlerin verilen zekatların kabul olmasını Ramazanın azami ölçüde mağfireti ve bereketin de faydalanmasını niyaz ediyorum. Bu gün geçmiş senelerden ayrıcalık olarak Manisa büyük şehir başkanımızın da büyük katkılarıyla İftardan Sahura programını düzenledik. Bu rayı iftar bazında değil aynı zamanda şenlik havasında geçirmek dileğinde gece tertip etmek istedik. Bunun içinde başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere belediye çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tosun, "Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre hazretlerinin kabri başında dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olmuş, kültürümüzün en değerli yapı taşlarından olan Yunus Emre'yi her yıl olduğu gibi bu yılda bu mübarek Kadir Gecesi'nde bir kez daha anıyoruz iftara katılan tüm vatandaşlara sahsı ve ilçe halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Yunus'un diyarı Kula'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum iftar akşamını Kulalı hemşerilerimle birlikte olmakta mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün Değerli Kula belediye başkanımız Hüseyin Tosun beyin makamında ziyaretlerde bulunduk Ayrıca büyükşehir birimlerimiz ile vatandaşımıza halkımıza hizmet edeceğimiz alanları ziyaret ederek yerlerinde inceleme fırsatı bulduk. Bugün Kadir Gecesi olması sebebiyle bütün halkımızın kandilini kutluyorum. Önümüzdeki hafta sonu idrak edeceğimiz Ramazan bayramını kutlayacağız. Bütün vatandaşlarımızın halkımızın kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. İnşallah bu güzel sofraların önümüzdeki yıllarda da devam ederek daha da güzelleştirerek katkıları daha da fazlalaştırarak bu iftar sofralarında buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ise "Bu mübarek kadir gecesinde Yunusun diyarında binlerce vatandaşımızla bir ve beraber olmaya geldik. Burada birlik beraberliğimizi bütün dünyaya göstermeye geldik. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Bu geceyi her zaman birlik içerisinde sürdürmeyi nasip etsin ve Kadir gecemiz mübarek olsun" dedi.

Kula Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Aytekin Şadan ise "Güzel bir ortamda Kadir gecemizi kutluyoruz İmkanlarımız el verdiğince her yıl katılmaya çalışıyorum. Esnaf odamız olarak ta burada ki vatandaşlarımıza sıcak çay ikramında bulunuyoruz. Bu günlerde birlik beraberliğimize çok ihtiyacımız var Bu birlik beraberliğimizin çok faydalı olduğunu inanıyorum" dedi

Konuşmaların ardında Kula belediye başkanı Hüseyin Tosun Manisa büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün'e Yunus Emre ürbesi Minyatürü hediye etti İftar yemeğinden sonra düzenlenen programda Manisa Şehzadeler mehteri, Minik semazenlerin sema gösterileri büyük ilgi gördü. Kılınan Teravih namazından sonra Kadir gecesi etkinlikleri sahura kadar devam etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Cengiz Ergün Kula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title