Haberler

"Yunus Emre-Aşkın Sesi" filminin Bakü galası yapıldı

Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre-Aşkın Sesi" filminin Bakü galası yapıldı.

Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre-Aşkın Sesi" filminin Bakü galası yapıldı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki kalıcı eserler projesi çerçevesinde hayata geçirilen film, Nizami Sinema Merkezi'nde Azerbaycanlı sanatseverlerle buluştu.

Azerbaycan Kültür Bakanlığı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve TİKA tarafından organize edilen gala gecesine Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, büyükelçilik çalışanları, Azerbaycanlı milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, başrol oyuncusu Devrim Evin ve çok sayıda davetli katıldı.

Gala gösterisi öncesi filmle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan yönetmen Kürşat Kızbaz, dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Yunus Emre'nin ayak izlerinin bu topraklarda da olduğunu, filme duyulan ilgiden de memnun kaldıklarını söyledi.

Filmin başrol oyuncusu Devrim Evin ise Azerbaycan'a ilk kez geldiğini, daha önce kendisinin de oynadığı "Fetih 1453" filminin burada büyük etki bıraktığını ve yeni filminin de en az o kadar ses getirmesini dilediğini kaydetti.

- "Yunus Emre-Aşkın Sesi"

Senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını Kürşat Kızbaz'ın üstlendiği filmde, "ilahi aşk" yolunda kendini arayan Yunus Emre'nin hayatı anlatılıyor ve yaşamının önemli kesitleri aktarılıyor.

Yunus Emre'nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulanan senaryoda, 13. yüzyılın dokusu ve tarihi, şiirsel canlandırmalarla gösteriliyor.

Devrim Evin'in Yunus Emre rolünde izleyici karşısına çıktığı filmde, Hacı Bektaş Veli'yi Ahmet Mekin, Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi Altan Erkekli, Taptuk Emre'yi ise Bülent Emin Yarar canlandırıyor.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Yayınlayan: Tuğrul Çam

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Evin Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title