Haberler

Yundağı'nda Çocukların Yüzü Gülüyor

Güncelleme:

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Yuntdağı köylerine belediye ekiplerince yapılan çocuk oyun parkı çalışmaları inceledi.

MANİSA Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Yuntdağı köylerine belediye ekiplerince yapılan çocuk oyun parkı çalışmaları inceledi. Bölge halkıyla bir araya gelen Açıkdil, köy sakinleri ile tek tek ilgilenerek taleplerini dinledi.

Manisa Belediyesi ilçe, belde, köy ayrımı yapmadan hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, belediye ekiplerince Osmancalı, Çamlıca ve Bostanlar köylerine yapılan çocuk oyun parkı ve taş parke döşemesi hizmetlerini inceledi. İlk olarak Osmancalı Köyü'nü ziyaret eden Açıkdil, Köy Muhtarı Veli Yalçınkaya ve köy sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı. Köy kahvesinde Köy Muhtarı Yalçınkaya ve köy sakinlerinin taleplerini dinledi. Açıkdil, daha sonra Muhtar Yalçınkaya ile beraber Yuntdağı bölgesinde taşımacılık eğitimi veren Osmancalı İlkokulu'nu ziyaret etti. Burada çocuklar tarafından ilgiyle karşılanan Açıkdil, çocuklara top dağıtarak onlarla fotoğraf çektirdi. Okul Müdürü ve öğrencilere Osmancalı İlkokulu'nun bahçesine de bir çocuk oyun parkı yapılacağının müjdesini verdi. Daha sonra Muhtar Yalçınkaya ile birlikte Osmancalı Çok Programlı Lisesi'ni de ziyaret eden Açıkdil, burada Okul Müdürü ve öğretmenler tarafından karşılandı.

Osmancalı'ya, Manisa Belediyesi'nin hizmetleri devam edecek

Osmancalı Köyü'nde son olarak belediye ekiplerince yapılan çocuk oyun parkını inceledi.Osmancalı Köyü'ne Manisa Belediyesi'nin hizmetlerinin devam edeceğini ifade eden, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, "Osmancalı Köyü Muhtarı Veli Yalçınkaya ile birlikte burada hem yapılan işleri, hem de çocuk oyun parkını inceleyelim, hem de köy sakinlerinin taleplerini dinlemek istedik. Osmancalı benim seneler önceden beri tanıdığım bildiğim, sevdiğim bir bölge. Belki de Osmancalı isminde kaynaklanıyor olabilir, tarihe olan sevgimden dolayı. Merkezi bir köy. Merkezi bir köy olduğu şuradan da anlaşılıyor. Aşağı yukarı 600 öğrenci kapasiteli yeni bir lise yapılmış. Az önce onun ziyaretine gittik. Çok fevkalade bir lise.

Öğretmenleri beyaz önlüklerle hizmet veriyorlar. Şuanda 210 öğrencisi var. Ancak öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bölgedeki lise çağındaki çocuklar o okulda okumaktalar. Hatta 20-25 öğrenci de Manisa'dan geliyor. Osmancalı Köyü Muhtarı Veli Yalçınkaya ile birlikte köyün ilkokulu ve anasınıfını da gezdik. Okul müdürüyle görüştük. Çok da memnun kaldık. Osmancalı'ya yapılması gereken hizmetler vardı. Onları yerinde inceledik. Köyü gezdikten sonra Manisa Belediyesi tarafından yapılan çocuk oyun parkını inceledik. Burada muhtarım çocuk oyun parkının kurulumu için çok güzel bir yer seçmiş. Ağaçlarla yolu korumaya almış. Bu alana da biz toprak kum yayalım istiyoruz. Çocuk oyuncaklarının bulunduğu bir alan değil de, bir çocuk oyun alanı olsun istiyoruz.

Yani çocuklar oyuncakları oynadığı gibi, etrafında oyun oynayıp, vakit geçirebilsinler. Ağacın altında da anneanneleri, babaanneleri burada onlara hem göz kulak olurlar. Hem de vakit geçirmiş olurlar. Çocuk oyun parkı, Sağlık Ocağı yakınında, çok güzel sakin bir yerde kurulmuş. Osmancalı Köyü Muhtarıma da çocuk oyun parklarının kurulumu için böyle güzel bir alan bulduğu için teşekkür ederim. Ayrıca muhtarıma köyüyle çok ilgili olduğu için teşekkür ederim. Köye bir lise yapılmış lisede okuyan bir öğrenci gibi, orada eğitim veren bir öğretmen kadar heyecanlı. Öğrencilerin artmasını istiyor. Herşeyiyle fevkalede, her konuda hizmete aşık, hizmete susamış bir yer. Sağlık Ocağı'nın önündeki parke taşları yeni döşemişler ve parke taşı desteğimiz devam edecek inşallah. Biz buraya bin metre kadar taş döşeme sözü vermiştik. Ama köyün büyüklüğünü, köyün yapılaşmasını, muhtarın heyecanını görünce daha da taş parke döşemesini arttıralım istiyoruz. Hizmetlerimizde devam edeceğiz. Bir sıkıntı olmayacak. Çünkü merkezi bir köy. Dolayısıyla hizmet yaptıkça da köy gelişmeye devam edecek" diye konuştu.

Osmancalı'dan Başkan Ergün'e selam

Manisa Belediyesi tarafından Osmancalı Köyü'ne yapılan hizmetlerden memnuniyetini ifade eden Osmancalı Köyü Muhtarı Veli Yalçınkaya, "Osmancalı'da 700 nüfus var. Ama eğitim sezonunda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle 1400 nüfusumuz oluyor. Belediye'den daha önce hizmet istediğimiz zaman mücavir alanı dışı diye, onlarda haklı olarak bazı hizmetleri bize veremiyorlardı. Ama büyükşehir yasası geçtikten sonra bizim önümüz açıldı. Belediye başkanımızla toplantılarda her zaman söylüyoruz. Gelin sorunlarımızı, taleplerimizi yerinde dinleyin diyoruz. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil verdikleri hizmetleri yerinde görüp, köy sakinlerinin taleplerini dinlemek istedi. Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Osmancalı'ya gelerek burada bizim sorunlarımızı dinlediği için teşekkür ediyoruz. Onun aracılığıyla da belediye başkanımız Cengiz Ergün'e selamlarımı ileterek teşekkürlerimi sunarım. İhtiyacımız çok.

Çünkü burada 600 öğrenci öğretim görmektedir. Osmancalı merkezi konumda olduğu için, öğretmenler, öğrenciler ile okuldaki görevliler burada 9 ay yaşamak zorunda. Onun için Osmancalı köyüne hizmete ayrı bir özen gösterilmesini istiyoruz. Allah razı olsun. Manisa Belediyesi, bin metre parke taş gönderdi, döşedik. Resmi kurum olan sağlık ocağına, komple meydana ve arada bir sokağa döşedik. İhtiyaç biter mi, bitmez. Ama, Manisa Belediyesi imkanları doğrultusunda verebildiği ölçüde bize destek verirse son derece memnun olacağız. Köyde yaşayan çocuklarımız için, Manisa Belediyesi tarafından, sağlık ocağının yanına kurulan oyun parkında belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi de yapılmasını talep ettik. Şuanda yapılan oyun parkı için teşekkür ediyorum, çok güzel oldu. Çocuklarımız inşallah rahat edecek. Tabiki yeter mi, yetmez. Ama verebildikleri kadar, belediyenin imkanları doğrultusunda destek bekliyoruz. Bunun yanı sıra bir tane Osmancalı İlkokuluna ve köyün içine de çocuk oyun parkı yapacaklar. Yağcılar köyünden Ortaköy'e çıkan yeni yolumuz şuanda kaplaması bitmek üzere. Buda ayrı bir artı. Her şey için Allah razı olsun. Allah onların yolunu açık etsin" diye konuştu.

Çamlıca Köyü'nde, köy sakinleri hizmetten memnun

Osmancalı Köyü'nden daha sonra Çamlıca Köyü'ne ziyarete giden Açıkdil, seyahat esnasında yolda asfaltlama çalışması yapan Karayolları ekibini selamladı. Çamlıca Köyü'nde, Köy Muhtarı Mehmet Uçtu ve köylüler tarafından karşılanan Açıkdil, Köy Muhtarıyla birlikte Manisa Belediyesi tarafından yapılan çocuk oyun parkını inceledi. İmkanlar dahilinde ilçe belde ve köylere destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Açıkdil, "Büyükşehir yasanın onaylanmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda kent merkezine uzak noktalara da hizmet vermeye devam ediyoruz. Belediye ekiplerimiz bu bölgeye daha önce çöp konteynırı, taş parke desteği sağladı. Son olarak belediye ekiplerimiz Yuntdağı Köyleri'ne çocuk oyun parkı desteği verdi. Bu kapsamda Çamlıca Köyü'nü ziyaret ederek belediye ekiplerimizce yapılan hizmetleri yerinde görmek ve köy sakinlerinin taleplerini dinlemek istedik" diye konuştu. Çamlıca Köyü ziyaretinde son olarak köy muhtarıyla birlikte köyü gezerek, vatandaşların taleplerini dinleyen Açıkdil, köy sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı.

Başkan Yardımcısı Açıkdil, Bostanlar Köyü Sakinleriyle biraraya geldi

Belediye Başkan Yardımcısı Açıkdil, Yuntdağı köyleri ziyaretlerini, Bostanlar köyüyle sürdürdü. Bostanlar, Köy Muhtarı Ramazan Keskin tarafından karşılanan Açıkdil ilk olarak köy muhtarıyla birlikte köyü gezerek, köy sakinlerinin taleplerini dinledi. Açıkdil'e Manisa Belediyesi'nin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden köy sakinleri ise, çocuklarına rahatça koşup oynayabilecekleri bir alan kazandırdıkları için Manisa Belediyesi'ne teşekkürlerini ifade etti. Açıkdil ile Köy Muhtarı Ramazan Keskin daha sonra belediye ekiplerince yapılan çocuk oyun parkını inceledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Çamlıca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title