Haberler

Yunanlılar Krizden Kurtulmak İçin, Çareyi Tarihi Hazinede Arıyor

Güncelleme:

Yunanistan'ın 323 milyar euroluk borcunu ödemek için, Akropolis'in altında olduğu tahmin edilen tarihi gümüş ve altın sikkelerin çıkarılması fikri ortaya atıldı.

323 milyar euroluk dış borcu ile 'iflas'ın eşiğinde olan Yunanistan bu iddiayı konuşuyor. Live Science'da yayımlanan bir yazıya göre Atina'da bulunan tarihi tapınak Akropolis'in altında tarihi gümüş sikkeler bulunuyor. Değerinin milyarlarca euro olduğu tahmin edilen sikkelerin Yunanistan'ın dış borcunu ödemesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

TARİHİ HAZİNE SÖYLENTİSİ

Kanadalı Profesör Spencer Pope ve ekibinin araştırmasında şu ifadeler yer alıyor, "Eski tarihçilerin yazdıklarına göre Atinalılar paralarını Akropolis'in altında tutuyorlardı. Fakat tam olarak nerede bulunduğu belli değil. 433 yılına ait bulunan bir kayda göre 3 bin tarihi paranın Akropolis'e saklanmak için gönderildiği belirtiliyor."

ÇOK DEĞERLİ

Araştırmacıların Live Science'a yaptıkları açıklamaya göre Akropolis'te bulunan paraların bir kısmının altın da olabileceği ifade ediliyor. Antik Yunan'da 1 altın sikkenin 14 gümüş sikke değerinde olduğu ifade ediliyor.

ESKİ YAZITLAR İŞARET EDİYOR

Eski yazıtlara göre paraların Akropolis'in tam olarak neresinde saklandığı ifade edilmiyor. Haberi okuyan Yunanlı okurlar 'ülkenin borcunun Akropolis'in altında yatan paralardan' ödenebileceği yorumlarını yaptı.



Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yunanistan Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (11)

NtMobil-IOS:

Allah bizim ülkemizi bu duruma düşmekten korusun

7
0
yanıtYanıtla
Adinizi Yazin:

Adalarimizi geri satsinlar

5
1
yanıtYanıtla
kolay para yok:

Yatmaya alışmışlar kısa yoldan zengin olma derdindeler yine

5
0
yanıtYanıtla
behman36mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Anitkabir buradan esinlenmiş galiba.çakma avrupali cumhuriyetçiler sizi.

3
1
yanıtYanıtla
zazamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hey!gidi bizans hey! nerden nereye...?

4
0
yanıtYanıtla
i:

yunanlıların tabınaklarıyla atatürkün anıt kabırı ıle hıc bır farkı yok tam kobyası cevab

3
1
yanıtYanıtla
ata:

Kendi tarihlerini satacaklar allah bize gostermesin

3
0
yanıtYanıtla
rizeli:

he hee

1
1
yanıtYanıtla
harlı:

vah keleee :D

1
0
yanıtYanıtla
bilal:

AB yardım etsinde görelim türkiyeye dilenmeyin :D

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title