Haberler

Yunanistan'ın Mali Programının 4 Ay Şartlı Uzatılması

Yunanistan'ın mali programının 4 ay şartlı uzatılması- Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: "Artık verilen komutları takip etmeyeceğiz"-"Durumu istikrara kavuşturacak anlaşma için temeli hazırladık fakat mali açık sorununu çözmedik.

Yunanistan'ın mali programının 4 ay şartlı uzatılması- Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: "Artık verilen komutları takip etmeyeceğiz"-"Durumu istikrara kavuşturacak anlaşma için temeli hazırladık fakat mali açık sorununu çözmedik. Bu ilk adım" Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin artık dışarıdan "verilen komutları takip etmeyeceğini", hangi reformları uygulayacaklarını kendilerinin belirleyeceğini söyledi.Avro Bölgesi'yle mali programın 4 ay uzatılması anlaşmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Varoufakis, "Kaderimizin ortak yazıcıları olmaya başlıyoruz" dedi.Varoufakis, Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısında vardıkları uzlaşmanın Yunanistan'a bütçe fazlası hedeflerinde esneklik sağladığını ve ekonomik durgunluk nedeni olabilecek yeni kemer sıkma önlemlerinden kurtulduklarını iddia etti.Varoufakis, "Kutlama zamanı değil. Bu anlaşma küçük bir adım. Her büyük çaba küçük bir adımla başlar" şeklinde konuştu.Yanis Varoufakis, "Durumu istikrara kavuşturacak anlaşma için temeli hazırladık fakat mali açık sorununu çözmedik. Bu ilk adım" dedi.Varoufakis mali programın 4 ay uzatılmasının ardından Avro Bölgesi'yle Yunanistan'ın borç yükünü hafifletecek yeni bir anlaşma için masaya oturacaklarını söyledi.Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ise mali program başarıyla tamamlanmadıkça Yunanistan'a ödeme yapılmayacağını vurguladı.Avro Bölgesi maliye bakanlarının 5 saate yakın süren toplantıda aldıkları karar uyarınca Yunanistan, mali programın 4 ay uzatılması karşılığında en geç Pazartesi günü yapacağı reformların listesini Troyka kurumlarına (AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) sunacak.Denetleyici kurumlar Yunan hükümetinin reform taahhüdünü yeterli görürse Avro Bölgesi maliye bakanları, mali programın uzatılmasına nihai onayı verecek. Yunanistan'la Troyka kurumları Nisan sonuna kadar reform paketinin detayları üzerinde uzlaşacak ve Atina'nın ev ödevlerini başarıyla tamamlaması koşuluyla kalan kredi dilimleri serbest bırakılacak.Yunanistan'la Avro Bölgesi bu süreçte yeni bir anlaşma için masaya oturacak. Mali programın 4 ay uzatılmasında Avro Bölgesi'nin tüm şartlarını karşılamaya zorlanan Yunan hükümeti yeni anlaşmada seçim taahhütlerini hayata geçirmeye çalışacak. .

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title