Haberler

Yunanistan'ın Mali Programının 4 Ay Şartlı Uzatılması

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin artık dışarıdan "verilen komutları takip etmeyeceğini", hangi reformları uygulayacaklarını kendilerinin belirleyeceğini söyledi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin artık dışarıdan "verilen komutları takip etmeyeceğini", hangi reformları uygulayacaklarını kendilerinin belirleyeceğini söyledi.

Avro Bölgesi'yle mali programın 4 ay uzatılması anlaşmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Varoufakis, "Kaderimizin ortak yazıcıları olmaya başlıyoruz" dedi.

Varoufakis, Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısında vardıkları uzlaşmanın Yunanistan'a bütçe fazlası hedeflerinde esneklik sağladığını ve ekonomik durgunluk nedeni olabilecek yeni kemer sıkma önlemlerinden kurtulduklarını iddia etti.

Varoufakis, "Kutlama zamanı değil. Bu anlaşma küçük bir adım. Her büyük çaba küçük bir adımla başlar" şeklinde konuştu.

Yanis Varoufakis, "Durumu istikrara kavuşturacak anlaşma için temeli hazırladık fakat mali açık sorununu çözmedik. Bu ilk adım" dedi.

Varoufakis mali programın 4 ay uzatılmasının ardından Avro Bölgesi'yle Yunanistan'ın borç yükünü hafifletecek yeni bir anlaşma için masaya oturacaklarını söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ise mali program başarıyla tamamlanmadıkça Yunanistan'a ödeme yapılmayacağını vurguladı.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının 5 saate yakın süren toplantıda aldıkları karar uyarınca Yunanistan, mali programın 4 ay uzatılması karşılığında en geç Pazartesi günü yapacağı reformların listesini Troyka kurumlarına (AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) sunacak.

Denetleyici kurumlar Yunan hükümetinin reform taahhüdünü yeterli görürse Avro Bölgesi maliye bakanları, mali programın uzatılmasına nihai onayı verecek.

Yunanistan'la Troyka kurumları Nisan sonuna kadar reform paketinin detayları üzerinde uzlaşacak ve Atina'nın ev ödevlerini başarıyla tamamlaması koşuluyla kalan kredi dilimleri serbest bırakılacak.

Yunanistan'la Avro Bölgesi bu süreçte yeni bir anlaşma için masaya oturacak. Mali programın 4 ay uzatılmasında Avro Bölgesi'nin tüm şartlarını karşılamaya zorlanan Yunan hükümeti yeni anlaşmada seçim taahhütlerini hayata geçirmeye çalışacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title