Haberler

Yunanistan'ın Bankalarda 500 Milyon Euro'su Bile Kalmadı

Güncelleme:

Atina Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Konstantinos Michalos bankalarda 500 milyon Euro'nun bile kalmadığını duyuyoruz. Bankalar açılsa bu para 1 saatte biter." dedi.

Yunanistan'ın muhtemelen Euro'daki kaderini belirleyecek yarinki (Pazar) referandum öncesi bankalardaki nakit miktarı ilk kez 500 milyon Euro'nun altına düştü. Ülkenin turizmden sonra en önemli gelir kaynağı gemicilik sektöründe ise armatörler merkezlerini Kıbrıs Rum Kesimi'ne nakletme hazırlıklarına başladı.

"BANKALARDA 500 MİLYON EURO KALDI"

Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Konstantinos Michalos "Bankalardaki nakit miktarının 500 milyon Euro'nun altına düştüğüne dair ciddi bilgilerimiz var. Bankalar salı günü açılırsa bu para 1 saat için bile yetmez." dedi.

ÜRETİM VE İTHALAT DURDU

Yunanistan ekonomisinin son derece tehlikeli bir noktaya geldiği görüşünü savunan Michalos, son durumu şöyle anlattı: "Yunan şirketleri AB ülkeleri merkez bankaları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) arasındaki para trafiğini sağlayan 'Target2' sisteminden çıkarıldı. İş dünyası hiçbir şey ithal edemiyor ve hammadde olmadığından da hiçbir şey üretemiyor."

NE ZAMAN AÇILACAK?

Yunan Hükümeti, haftabaşından beri kapalı olan bankaların açılıp açılmayacağına pazartesi günü karar verecek. Bazı bakanların "açılacak" şeklindeki açıklamalarına rağmen bankaların açılabilmesi için ECB'nin Acil Likitide Desteğini (ELA) arttırarak sürdürmesi gerekiyor. Bu da ancak ECB'nin "Yunanistan ve bankaları güvenilir" kararı vermesi ile mümkün. ECB böyle bir karar için muhtemelen ortada ya bir anlaşma olmasını ya da Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın "yeşil ışık" yakmasını bekleyecek.

SINIRLAMA KIBRIS'TA 2 YIL SÜRMÜŞTÜ

Brüksel'deki genel kanı referandumdan "Evet" çıksa bile yeni bir anlaşma için en az 2 hafta müzekere gerekeceği yönünde. Üstelik bankaların açılması halinde bile günde azami 60 Euro çekilebilmesi uygulamasının bir süre daha sürdürülmesi bekleniyor. Kıbrıs Rum Kesimi'nde para çekme sınırlaması yaklaşık 2 yıl sonra kaldırılmıştı. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kıbrıs Rum Kesimi Yunanistan Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

Siirt56Mobil-IOS:

Yunanistan batiyor ama , batik hali bile türkiyeden cok daha iyi. Yunanistanda asgari ücret türkiyenin üc kati, kisi basi milli hasilat yilda 24,000 € böyle batmaya can kurban, biz hala 3 kurusluk ekonomimizle övünüp duralim !!! Birde bazi angutlar diyor yunanistana borcverelim. Allah bunlara akil fikir versin, demezlermi sana ozaman sen git de ac karnini doyur

15
37
yanıtYanıtla
Büyük Türk emir TimurMobil-IOS:

Beter olun PKK'yı az beslemediniz bin beter olun Cenab'ı Allah işte "Tarihte hiçbir millet (ulus) yoktur ki TÜRK'ü arkadan vurduktan sonra bu cihanda (yertinçte/ yerde) yüzü gülsün."Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.

42
4
yanıtYanıtla
malatyamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Beter olsunlar "" AYIDAN POST YUNANDAN DOST OLMAZ ""

31
2
yanıtYanıtla
Eskişehirli HüseyinmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yunanistan insanı çalışan üreten bi insan değil ki tabiki batması müstehak onlar hâla olimpos dağında üzüm yerken livata yapmak eğlenmek derdinde.

26
1
yanıtYanıtla
vatansevermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Davutoğlu ve akp yardım ederiz bütün borçlarını öderiz dostumuz komşumuzun demişti Davutoğlu kardeşin Yunanistan zorda sözlerini tut ayıp olur yoksa

8
19
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

TL kullansinlar Turkiye ye katilsinlar Avrupadan daha iyi bakariz Komsuya

23
1
yanıtYanıtla
harbi abimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BISEY OLMAZ SIZE NAMUSSUZLAR. MADEM AC KALDINIZ DHKP C ITLERINI VE PKK DÜMBÜKLERINI BESLEDIGINIZ KAMPLARI KAPATIN ORDAKI MASRAFI HALKA YAPIN BISEYINIZ KALMAZ

21
0
yanıtYanıtla
Borç verelimmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Borç veriğ kendimize bağlayalım bari. Yunanistanın ımf i olalım. Ya da satsınlar bize bi kaç adaOO Türkiye ile silah yarışına girip üretmeden tüketirseniz olacağı bu

11
4
yanıtYanıtla
Rmzn KrhnmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bizim musl man ulkeri çoktan batmış sizler de birinizi bile batmasından bütün avrupa endişe ediyor...

12
1
yanıtYanıtla
COK KONUSAN:

Bu CINGENE HALKA böyle olmasi biraz iyi olur ama Avrupa Arkadaslari bunlari birakmaz. Simdiye kadar bu CINGENE HALKA tam 345 Dolar lan beslediler. Simdiden sonrada beslerler. Cünkü Hiristiyan. Avrupa KICINA girdi ve devam girmeye hazir. Aldilar yediler afiyetle simdi birden para kesildi agliyorlar. En kötüsünün durumu bizden TR den 10 kat daha iyi durumda. Bunlar köpek gibiler ama Avrupadan seviliyolar. Avrupanin SIMARIK COCUGU iste. Istedigini yapabilir. . . . . . . Sonunda yine bir Meme verilir. . . . .

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title