Haberler

Yunanistan, IMF'ye Borcunu Ödeyemeyeceğini Açıkladı

Güncelleme:

Yunanistan'ın bugün IMF'ye olan 1.6 milyar Euro'yu ödemesi bekleniyordu. Eğer ödemez ise teknik olarak iflas etmiş sayılacaktı.

HAVLU ATTI

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varufakis, Yunanistan'ın vadesi dolan 1 milyar 600 milyon avroluk borcunun bugün ödenmeyeceğini açıkladı. Kreditörlerle anlaşamaya varmayı umduğunu belirten Varufakis, "Enstitü'nün önerisini kabul etmek ekonomiyi düzlüğe çıkartmayacak." dedi. Varoufakis, kreditörlerle hükümet arasında son dakikada bir anlaşmaya varılacağına yönelik umudunu koruduğunu söyledi.

RESMEN İFLAS

Yunanistan teknik olarak iflas etmiş oldu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

IMF, sürenin dolmasından iki saat sonra ödemenin yapılmadığını resmen ilan edecek. Ancak Yunanistan'ın temerrude düştüğü açıklanmayacak. Avrupa Merkez Bankası da, 5 Temmuz'da düzenlenecek referandumun neticesi açıklanıncaya kadar Yunan bankalarında bulunan mevdutların kendi teminatı altında olduğunu duyuracak.

GÖZLER REFERANDUMDA

5 Temmuz'daki referandumdan "hayır" çıkması halindeyse, Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarındaki mevduatlara yönelik teminata son verecek. Ayrıca, Yunan bankalarına acil likidite yardımında bulunmayı da sonlandıracak.

FELAKETİN BAŞLANGICI

IMF de, 6 Temmuz sabahı, Yunanistan'ın temerrüte düştüğünü açıklayacak. Bu açıklamanın ardından, kredi derecelendirme kuruluşları Yunanistan'ın kredi notunu sert bir şekilde düşürecek "Evet" oyu çıkması halindeyse, Avrupa Birliği ve IMF, Çipras hükümetinin davranışına göre bir yol belirleyecek.

HÜKÜMET NE YAPACAK?

Buna göre, Çipras hükümetinin istifa etmesi halinde Avrupa Merkez Bankası ve IMF, Yunanistan'a destek olmayı sürdürecek. Kredi derecelendirme kuruluşları da Yunanistan'ın notlarını gözden geçirmeyecek. Çipras hükümetinin ısrarla istifa etmemesi halindeyse, referandumdan "hayır" kararı çıkmış gibi davranılacak.

3 GÜN İÇİN 120 EURO

Ayrıca ülkede bankalar da açılıyor. Emeklilerin banka kartlarına gerek kalmadan da maaşlarını çekebileceklerini ifade eden maliye bakanı 3 gün için toplamda çekebilecekleri paranın ise 120 euro ile sınırlandığını ifade etti.

Öte yandan günde 60 euro para çekilebilinen ATM'lerde 20 euro sıkıntısı yaşanıyor. 20 euroluk banknotlar kalmadığı için bazı ATM'ler müşterilerine sadece 50 euroluk banknotlar verebiliyor.

Ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bugün AB yetkilleri ile telefonda uzun görüşmeler yaptı. Fakat Başbakanlık ofisinden görüşmelerin içeriğiyle ilgili olarak bir bilgi verilmedi.

RUSYA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada Yunanistan'a mali bir yardım yapılmayacağı belirtilerek, borç krizinin Yunanistan ile Avrupa Birliği arasında olduğu belirtildi.

Öte yandan İspanya Başbakanı Mariano Rahoj ise yaptığı açıklamada Yunan halkının referandumda hayır oyu vermesinin ülkenin eurodan çıkışı olarak yorumlanacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yunanistan Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (231)

Türk oğlu türk:

Yatın kalkın Allaha şükredin Tayyip Erdoğanı ülkemize lider yağtığı için. . . . Erdoğansız bu ülkeyi düşünmek istemiyorum halimiz yunanistan gibi olur

42
24
yanıtYanıtla
Osmanlı Torunu:

Darısı İsrail''in başına

56
1
yanıtYanıtla
sümeyyemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ERDOGAN OLMASA HEPiNiZ AÇLIKTAN ÖLMÜS OLACAKTINIZ YATIP KALKIN ERDOGANA SÜKREDiN chp mhp ve hdp liler

31
24
yanıtYanıtla
TÜRK KÜRT KARDESTIR:

Erdoğan öncesi Türkiye şimdiki Yunanistan gibiydi. Gezi zekalılar ve Kürtlerin kalleşliğiyle yine o eski günlere doğru gidecek. İlerleyen ir Türkiye''nin önü kesildi, yazıklar olsun hainlere.

36
11
yanıtYanıtla
mardinlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

YUNAN KARDESLERiMiZ iÇiN YARDIM KAMPANYASI BASLATALIM DEVLET TE PARA YARDIMI YAPSA KARDESLERiMiZ BU SIKINTIDAN KURTULUR.

7
40
yanıtYanıtla
fesa:

bir zamanlar bizde böylediydik. . nereden nereye geldik. . . hala şükretmez misiniz

35
10
yanıtYanıtla
dadaşmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Doksanlarda tùrkiye aynı pozisyondaydì siz yine dua edinki ak parti ve tayyip erdoğan var

27
15
yanıtYanıtla
Türk oğlu türk:

Yatın kalkın Allaha şükredin Tayyip Erdoğanı ülkemize lider yağtığı için. . . . Erdoğansız bu ülkeyi düşünmek istemiyorum halimiz yunanistan gibi olur

22
20
yanıtYanıtla
ARKADAŞLAR GÜLMEYİN KOMŞUYA:

GELİR BAŞIMIZA

40
1
yanıtYanıtla
MHPMobil-IOS:

Ne kardeşi kurtuluş savaşı'nda halkımiza atalarımıza kardes gibimi davrandı cahil cahil konuşmayın yoksa sendemi Yunan tohumusun

37
3
yanıtYanıtla
Tüm 231 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title