Haberler

Yunanistan Devlet Bakanı Pappas'ı Takip Eden İki Gazeteci Gözaltında

Güncelleme:

New York'ta Yunanistan Devlet Bakanı Nikos Pappas'ı kılık değiştirerek takip eden ve gizli fotoğraflarını çeken iki gazeteci gözaltına alındı.

Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne katılmak üzere Başbakan Aleksis Çipras ile New York'ta bulunan Devlet Bakanı Nikos Pappas'ı Yunanistan'ın Alpha ve Star kanallarında çalışan iki gazeteci kılık değiştirerek takip etmeye, maiyetindeki gurubun gizli fotoğraflarını çekmeye başlayınca polisler tarafından tespit edildi ve gözaltına alındı.

İKİ GAZETECİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Atina Haber Ajansı'na göre iki gazeteci ayrıca sahte imza kullanıp Nikos Pappas'ın kaldığı Wasting Grand Central otelinde grubu adına yemekler ısmarladılar. New York muhabirleri olan iki gazetecinin Alpha muhabiri Thanos Dimadis ve Star muhabiri Dimitris Sultogiannis olduğu açıklandı.

BÜYÜK HARCAMALARI ORTAYA ÇIKARACAKLARDI

Gazetecilerin, Yunan halkı kriz altında ezilirken, hükümet temsilcilerinin büyük harcamalarda bulunduğunu skandal niyetine medyaya çıkarmak niyetinde oldukları düşünülüyor. Bu arada muhalefet medyasına yakın kanalların son ihalede yayın yapma izni almadıkları da göz ardı edilemez.

"EN BÜYÜK SORUMLULUK ONLARI YÖNLEDİRENLERDEDİR"

Devlet Bakanı Nikos Pappas olayı "Tabii ki böyle bir ahlaksızlığa karışan gazetecilerin kişisel sorumluluğu büyük, en büyük sorumluluk da onları yönlendirenlerdedir. Ancak bu tür olaylar istihza konusudur" şeklinde yorumladı.

SAHTE İMZADAN DOLAYI DAVA AÇILACAK

Polislere Bakan'ın maiyetinde olduklarını söyleyen iki gazeteci hakkında sahte imza kullanmaktan dolayı dava açılması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Yunanistan New York Star Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title