Haberler

    Yunanistan'dan Avrupalı Ortaklarına Rest

    Yunanistan'da çiçeği burnunda Yunan hükümeti Avrupalı yetkililerle ülkenin dev borcu üzerinde pazarlıklara hızlı başladı.

    Yunanistan'da çiçeği burnunda Yunan hükümeti Avrupalı yetkililerle ülkenin dev borcu üzerinde pazarlıklara hızlı başladı. Atina'da Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem Başbakan Aleksis Çipras tarafından kabul edildi. Eurogroup Başkanı'nın Maliye Bakanı Yanis Varufaskas ile görüşmesi ise Yunan hükümetinin seçim vaatlerini uygulamaya koyacağını gözler önüne serdi. İkili görüşmenin ardından Dijsselbloem Yunanistan'ın Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerine tek taraflı yön veremeyeceğini belirtti:

    "Yunanistan'ın ekonomik canlanma yolunda ilerlemesi çok önemli. Bu, reform sürecinde ve bütçenin ayakta durabilmesinde sorumluluk alınmasını gerektiriyor. Önceki anlaşmaları görmezden gelmek ya da tek taraflı kararlar almak ilerlemek için doğru yol değil."

    Maliye Bakanı Yanis Varufaskas:

    "Üç taraflı oluşum olan Troyka'nın uygulamayı hedeflediği yardım programını Avrupa karşıtı buluyoruz. Bu oluşumun Avrupa Parlamentosu'na göre hiçbir meşruiyeti bulunmuyor. Biz de onunla işbirliğine gitmeyi planla

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 30 Ocak 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Yunanistan Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    DayiMobil-ANDROID:

    helal olsun yeni hukumete hhic olmazsa zengin canagini yalamiyor bixdekiler gibi

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title