Haberler

Yunanistan'daki Göçmenlerin Türkiye'ye İadesi Sürüyor

Yunanistan, yasa dışı yollarla ülkesine geçen Bangladeş, Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 düzensiz göçmeni Türkiye’ye iade etti.

Yunanistan, yasa dışı yollarla ülkesine geçen Bangladeş, Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 düzensiz göçmeni Türkiye'ye iade etti. Edirne'deki Geri Gönderme Merkezi'ne getirilen son grup ile Edirne'deki toplam sığınmacı sayısı bine ulaştı.

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşma uyarınca başlatılan çalışma kapsamında, Yunan polisi eşliğinde otobüslerle İpsala Sınır Kapısı'na getirildi. Burada Türk yetkililere teslim edilen kaçaklar, başka otobüslere alınarak, sağlık kontrolünden geçirilmeleri için İpsala Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İpsala'dan iki otobüsle yola çıkarılan 100 kişilik son sığınmacı grubu, öğle saatlerinde Edirne'ye ulaştı. Böylece mart ayından bu yana Yunanistan'dan Edirne'deki Geri Gönderme Merkezi'ne getirilen sığınmacı sayısı bini bulmuş oldu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Bangladeş Pakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title