Haberler

Yunanistan'da Türklere Yüzde 20 İndirim Geliyor

Güncelleme:

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ülkedeki işletmelere, tatile gelen Türk, Amerikan, Rus ve İsrail vatandaşı turistlere yüzde 20 indirim uygulanması tavsiyesinde bulundu.

Yunan basınında yer alan haberde, turistlerin indirimden yararlanmak için pasaportlarını göstermelerinin yeterli olacağı belirtildi. Uygulamayla birlikte Yunan adalarına gezilerin artması bekleniyor. Yunanistan ekonomik krizin etkilerini azaltmak için bu sezon tatile gelecek Türkiye, Amerika, Rusya ve İsrail vatandaşlarına alışverişte yüzde 20 indirim yapacağını duyurdu. Ülkede birçok işletme bu yıl geleneksel vergi iadesi eki indirimine ilave yüzde 20 fiyat indirimini de turistlere sunacak.

MAYIS VE AĞUSTOS AYINDA GEÇERLİ OLACAK

Uygulama, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardaş ve Ticaret Yunan Konfederasyonu ve Şirketler Başkanı Vassilis Korkidis tarafından dün açıklandı. Yapılan açıklamada, indirimin Mayıs ve Ağustos aylarında geçerli olacağı açıklandı. Söz konusu ülke vatandaşlarının indirimden yaralanmak için milliyet kanıtı olarak pasaportlarını göstermelerinin yeterli olacağı vurgulandı.

RODOS'A TÜRK TURİST AKINI BEKLENİYOR

Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına alışveriş indirimi yapacağı duyurusunun ardından Marmaris'ten deniz yoluyla Rodos Adası'na seyahat edecek Türk turist sayısında artış olması bekleniyor. Marmaris Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tugay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, indirimin Yunan adalarına giden Türk vatandaşları için fırsat olacağını söyledi. Yunanistan'da bugüne kadar alışverişte uygulanan vergi iadesi avantajının devam ettiğini buna ilave olarak yüzde yirmi indirim de ekleneceğini kaydeden Tugay, Türk turistin mağazada 100 Euro'luk satılan bir hediyelik eşyayı 65-70 avroya satın alabileceğini belirtti. Bu sezon Rodos adasına günübirlik tur kapsamında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili dolayısıyla yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Tugay, müşterilerine pasaportlarını mutlaka yanında götürmelerini hatırlattı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yunanistan Türkiye İsrail Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

Sener Koruturk:

Turkler tam fiyat odesinler. Digerlerine yuzde 30 indirim yapin. Yoksa Turklerin tatil yaptigi yerde tatil yapilmaz. Ezan filan da okuturlar, arabesk sacmaliklari da yuksek sesle dinlenir. . .

3
24
yanıtYanıtla
onur:

yunanistana dolmuşla gidebilirmiyim?

6
0
yanıtYanıtla
Moğol:

Bize indirim yok mu kardeş

2
1
yanıtYanıtla
türk:

ne fark eder TURANIN ÇOCUKLARIYIZ BİZ

yanıt0
yanıt1
Ayhani:

ESSEK OLANIN SIRTINA BINMEK ISTEYEN COK OLUR.

1
0
yanıtYanıtla
XXXX:

bizde her şey yuzde 50 indirim bu rakam bazen yuzde 90 na kadar çıkıyor hey yavrum hey

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title