Haberler

Yunanistan'da Sermaye Kontrolü Yumuşatılıyor

GÜMÜLCİNE (AA) – Yunanistan'da, Yunanistan Maliye Bakanlığı yaklaşık 40 gündür bankalara uygulanan sermaye kontrolünün yumuşatılmasını kararlaştırdı.

GÜMÜLCİNE (AA) – Yunanistan'da, Yunanistan Maliye Bakanlığı yaklaşık 40 gündür bankalara uygulanan sermaye kontrolünün yumuşatılmasını kararlaştırdı.

Yunanistan Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos tarafından imzalanan kanun hükmündeki kararname kapsamındaki yeni uygulamaya göre, daha önce ülke dışında eğitim gören öğrencilere 3 ayda bir gönderilmesine izin verilen 5 bin avroluk limit 8 bin avroya çıkarılırken, vatandaşlar ülke dışına Yunan bankaları aracılığıyla ayda 500 avro gönderebilecek. Dış ülkelerden ülkeye getirilecek nakit para, ya da banka havalesiyle vergi ve kredi borçları ödenebilecek. Yeni uygulamaya göre ayrıca, daha önce bankalarda yeni hesap açmaları yasaklanan vatandaşlar bankalara ve devlete olan borçlarını ödeyebilmek için yeni hesap açabilecek. Sadece borç ödemek için kullanılacak bu hesaplardan para çekilemeyecek. Finans kurumları arasındaki nakit aktarımına uygulanan kısıtlamalar "gevşetilecek", tahvil ve hisse senedi alım satımları kolaylaştırılacak.

Yunanistan'da, hükümetin referandum kararının ardından 29 Haziran'da bankaların kapatılmasıyla başlatılan sermaye kontrolü kapsamında, ATM'lerden ve banka gişelerinden çekilen paralarda günlük 60 avroluk limit  devam ediyor. Vatandaşlar günlük para çekme haklarını haftalık toplam 420 avro olarak kullanabiliyor. Var olan mevduat hesapları ikinci bir kişiyle paylaşılamıyor ve başkasının üzerine geçirilemiyor. Yabancı turistler ise ATM'lerden ülke dışından aldıkları kartlarla sınırlama olmaksızın nakit çekebiliyor.

-20 bin avroya kadar olan borçlar siliniyor

Bu arada, parlamentoda kabul edilen yeni yasa uyarınca, düşük gelirli vatandaşların bankalara ve maliyeye 20 bin avroya kadar olan borçlarının silinmesi kararlaştırıldı.

Önceki gün "Üçüncü Kurtarma Paketi" ile birlikte onaylanan "Borçların yeniden düzenlenmesi, ya da silinmesi" başlıklı yasaya göre, durumları belirli kriterlere uyan vatandaşlar sulh mahkemelerine başvurup borçlarının silinmesini talep edebilecek.

Söz konusu kişilerin, mahkemeye yapacakları başvuruların uygulamaya alınması için, ilgili kişinin kararın onaylanmasından bir yıl öncesine kadar hiçbir gelirinin olmaması, üzerinde kayıtlı gayrimenkul bulunmaması ve banka hesaplarındaki para miktarının bin avroyu geçmemesi gerekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Maliye Bakanlığı Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title