Haberler

Yunanistan'da İşten Çıkarılan Temizlikçiler

Sisaniu ve Siatista Metropoliti Pavlos, hükümete yüklendi: "Maliye Bakanlığı'nda işten atılan temizlik işçisi kadınlar bazı bakanlardan daha gerekli" "Eğer ülke ekonomisi temizlik işçisi kadınlar yüzünden tehlikedeyse o zaman ülkenin kurtarılması için bazı bakanlar istifa etsin"

Sisaniu ve Satista Metropoliti Pavlos, Maliye Bakanlığı'nda işten çıkarılan 595 temizlik işçisi kadının "bazı bakanlardan daha gerekli olabileceğini" söyleyerek, kadın işçilere destek verdi.

Yunanistan'daki siyasi gelişmelere ilişkin müdahaleleriyle tanınan Metropolit Pavlos, bu kez yaklaşık bir yıl önce tasarruf amacıyla işten çıkarılan 595 temizlik işçisi kadının durumuna değindi.

Kadın işçilerin hükümete karşı açtıkları davayı kazanmalarının ardından Maliye Bakanlığı'nın itirazı üzerine konunun Yüksek Mahkemeye taşınması meselesini sert bir dille eleştiren Metropolit Pavlos şöyle konuştu:

"Eğer ülke ekonomisi temizlikçi kadınlar yüzünden tehlikedeyse o zaman ülkenin kurtarılması için bazı bakanlar istifa etsin. Keza temizlikçi kadınlar bazı bakanlardan daha gerekli. Üstelik bu kadınlar tayin edilmediği için onlar değil bakanlar sanık sandalyesine oturtulsun."

Metropolit Pavlos, tüm devlet mekanizmasının, "çocuklarının ekmek parası için mücadele veren  bir avuç kadına savaş açtığını" söyledi. Ülkeyi, iktidardaki insanların yıktığını ve mahvettiğini iddia eden Metropolit Pavlos, halkın yaşadığı sorunların anlaşılmadığını kaydetti.

Temizlik işçisi kadınlar

Maliye Bakanlığı ve bakanlığa bağlı vergi daireleriyle gümrük gibi kuruluşlarda çalışan 595 temizlik işçisi kadın, Troykanın talepleri doğrultusunda 19 Eylül 2013'te işten çıkarılmıştı.

Ekonomik krizdeki Yunanistan'da tasarruf önlemleri kapsamında hükümet, AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin talebine uyarak 2013 sonuna kadar 25 bin memurun işine son verdi. Yıl sonuna kadar ise 15 bin memurun işten çıkarılması kararlaştırıldı.

Son yıllarda borç krizinde olan Yunanistan, 2010'dan bu yana sağlanan uluslararası kredilerle ayakta durmaya çalışıyor, işsizlik rakamları ise rekor seviyelerde seyrediyor. - Atina

Kaynak: AA / Güncel

Maliye Bakanlığı Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title