Haberler

Yunanistan'a Kaçan Darbeci Askerlerin Mülakatları Devam Ediyor

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve sığınma talep eden 8 askerden Yüzbaşı Abdullah Yetkin görüşmeye getirilirken beyaz bir örtüyle yüzünü kapattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askerin mülakatları ikinci görüşmeyle devam etti.

MÜLAKAT 7 SAAT SÜRDÜ

Darbeci askerlerin avukatı Stavroula Tomara, yaklaşık 7 saatlik mülakatta Yüzbaşı Abdullah Yetik'in iltica yetkilileri tarafından dinlendiğini belirtti.

BEYAZ ÖRTÜYLE YÜZÜNÜ KAPATTI

Başkent Atina'daki Merkezi İltica Ofisi'ne sabah saatlerinde getirilen Yetik'in, arka kapıdan çıkarılırken kameralara görünmemesi için başına beyaz bir örtü örtüldüğü görüldü.

"DAHA DA UZUN SÜREBİLİR"

Mülakat sonrası basına konuşan Tomara, 30 Ağustos'ta bitmesi beklenen mülakatların daha da uzun sürebileceğini kaydetti.

Askerlerin hayati tehlike ve işkenceden endişe ettiklerini belirten Tomara, idam cezasının, kendileri iade edildikten sonra getirileceğini savunduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title