Haberler

    Yunanistan'a Kaçan 3 Darbeci Askerin Sığınma Talebi Reddedildi

    Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden 3'ünün siyasi sığınma talebi reddedildi.

    Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden 3'ünün siyasi sığınma talebi reddedildi. Sikorsky tipi askeri helikopterle Dedeağaç Havalimanı'na inen darbecilerin sığınma başvurularını reddeden Yunan makamları, söz konusu karara gerekçe olarak bu kişilerin darbe girişimine katılmasını ve işbirliği yapmamasını gösterdi.

    Üç darbecinin avukatı ise bunun önceden belirlenmiş bir karar olduğunu savunarak, mülakatlarının sadece formalite icabı yapıldığına inandığını söyledi. Siyasi sığınma taleplerinin reddi bir üst komisyonca da onaylanırsa darbeci askerlerin kararı yargıya taşıma hakları bulunuyor.

    Darbecilerin girişimlerinin sonuç vermemesi durumunda Türkiye'ye iadeleriyle ilgili nihai kararı Yunan Adalet Bakanlığı verecek. Kalan 5 askerin başvurularının hala değerlendirildiği belirtiliyor.

    15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminde yaklaşık 70 polis ve asker şehit olmuş, 170'ten fazla sivil hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 2 bin 200 kişi de yaralanmıştı.

    Yunanistan'dan darbeci askerlerin sığınma başvurusuna ret https: //t.co/Uwb4j0MYlw pic.twitter.com/vOKbEIXT4P— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) September 21, 2016

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 21 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Yunanistan Türkiye Dünya Haberler

    title