Haberler

Yunanistan'a Giriş Yasağı Kalkan Başkan Dündar Şenliğe Katıldı

Yunanistan'ın Gümülcine kentine bağlı Kozlukebir Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğe giden ancak ülkeye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle geçişine izin verilmeyen Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar,...

Yunanistan'ın Gümülcine kentine bağlı Kozlukebir Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğe giden ancak ülkeye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle geçişine izin verilmeyen Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar, yapılan girişimler sonucu yasağın kalkması üzerine sınırdan geçiş yaparak şenliğe katıldı. Yaşananları bir kenara bıraktığını söyleyen Dündar, "Kurulan güçlü ilişkiler, bu gibi hadiselerle baltalanmamalı, buna müsaade etmemeliyiz" dedi.

Merkez Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş şehir ilan ettikleri Kozlukebir Belediyesi'nin düzenlediği Alantepe Panayırı'na katılmak için daha önceden gönderdiği sanatçı ve güreşçilerden ayrı olarak, 30 Ağustos'ta saat 23.30'da kızı Merve ile birlikte İpsala Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak bu ülkeye gitmek istedi. İpsala'nın karşısındaki Kipi Gümrük Kapısı'nda Yunan görevliler tarafından bir süre bekletilen Dündar'a, "Atina'dan, sizin ülkeye giriş yasağınız var. Bu nedenle geçişinize müsaade etmeyeceğiz" diyerek, Yunanistan'a girişine izin vermedi.

Yaşanan kriz iki ülke yetkilileri tarafından yapılan görüşmeler sonucu çözülen Başkan Dündar, dün İpsala Kapısı'ndan geçerek şenliklere katıldı. Gümülcine'nin Kozlukebir'e bağlı Dündarlı Köyü'nde gerçekleşen Alantepe Panayırı'na Başkan Mustafa Dündar'ın yanı sıra, Rodop Pasok Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif'in yanı sıra Türkiye ve Yunanistan'dan bürokratlar da katıldı.

7 asırlık geçmişe sahip Alantepe Yağlı Güreşleri'ne Gümülcine'nin yanı sıra Dedeağaç ve İskeçe'den vatandaşlarda ilgi gösterdi. Ağanın güreşlerin startını vermesiyle tüm kategorilerde, 50 güreşçinin katıldığı ön elemeler kıyasıya bir mücadeleyle başladı, ilk gün güreşlerin tamamlanmasının ardından Osmangazi Belediyesi'nin desteği ile Alantepe'ye gelen ses sanatçısı Havva Karataş'ın konseri alanı dolduran yüzlerce kişiye unutulmaz bir akşam yaşattı.

"DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİN BURADAYIZ"

Bir günlük krizin çözülmesinin ardından Alantepe Festivali'nin yapıldığı yaylaya çıkan Başkan Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada, "Biz kavga için değil, dostluk, kardeşlik ve barışın geliştirilmesi için bu topraklara geliyoruz. Dostun evi gönüldedir, bu gün de buraya gönülleri yapmaya geldik" dedi. Yalnızca Yunanistan'da değil, balkan coğrafyasında, Türk ve Müslüman toplulukların yaşadığı ülkelerin tamamında, kardeş şehirler aracılığı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Dündar, "Ancak, bazı kesimler bizim bu etkinliklerimizden rahatsız olmuş olacak ki, 'Mustafa Dündar Yunanistan'a giremez diye hakkımızda kayıt düşülmüş. Gerekli girişimlerin ardından, bunun büyütülecek bir sorun olmadığı ve Yunanistan'a girişimizin önündeki engellerin kaldırıldığı söylendi. Biz de, çıkıp sizlerle buluşmak üzere buraya geldik" diye konuştu.

Düzenledikleri etkinliklerdeki amaçlarının, kardeş belediyeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, halkaların kaynaşması, bunun yaratacağı sinerji ile bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Dündar, "Azınlık olsun, çoğunluk olsun, bizim Yunanlı dostlarımız var. Bu dostlarımızın bir çoğu, kendi içlerinden birisinin Türkiye'nin en büyük belediyelerinden birine belediye başkanı olmamın gururunu yaşadıklarını söylüyor bana. Ben de, yaşananların bir kenara bırakılıp, var olan dostluk ve kardeşliğin gelişmesi için, bundan sonra da elimizden gelen çabayı göstermeye devam etmeliyiz diyorum. Kurulan güçlü ilişkiler, bu gibi hadiselerle baltalanmamalı, buna müsaade etmemeliyiz" diye konuştu.

Alantepe Yağlı Güreşleri'nde, Osmangazi Belediyesi güreşçilerinden Hüseyin Gümüşalan, başaltı kategorisinde 1'incilik ödülünü kazanırken; güreşlere Selanik, Edirne, Zonguldak ve Bulgaristan'dan da çok sayıda güreşçi katıldı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Dündar Kozlukebir Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title