Haberler

Yunan Uçağı Deniz Karakol Uçağını Taciz Etti

Genelkurmay Başkanlığı, bir deniz karakol uçağının Beyaz Fırtına-2014 tatbikatı kapsamında Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında uçuş yaptığı sırada Yunanistan'a ait bir adet Mırage uçağı tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir deniz karakol uçağının Beyaz Fırtına-2014 tatbikatı kapsamında Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında uçuş icra ettiği belirtilerek, "Bahse konu uçağa saat 13.44'de Yunanistan'a ait bir adet Mırage uçağı tarafından 1000 Ft üzerinden ve bir deniz mili önünden geçmek suretiyle tacizde bulunulmuştur" denildi.

F-16 YÖNLENDİRİLDİ

Türkiye- Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir adet MI-8 helikopter ve bir adet SU-24 uçağının, Yayladağı - Cilvegözü Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği belirtilerek ancak Suriye'ye ait söz konusu hava araçlarının sınıra 2.2 ve 2.7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştıkları ifade edildi.

SURİYE FÜZE SİSTEMLERİ TACİZ ETTİ

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemleri tarafından, toplam 55 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yunanistan Ege Denizi Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title