Haberler

Yunan Bakan, Gümülcine'de Türk Düğününe Katıldı

Rodop PASOK milletvekili Hacıosman’ın kızının Gümülcine’deki düğünü bölgedeki Türk ve Yunan siyaset camiasını bir araya getirdi.

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Andreas Loverdos, Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman'ın kızı Enise Hacıosman'ın Gümülcine'de yapılan düğününe katıldı.

İncelemelerde bulunmak üzere Batı Trakya'yı ziyaret eden Loverdos, bölgedeki temaslarını tamamlamasının ardından geç saatlerde geldiği düğünde genç çifte mutluluk diledi ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Loverdos, davetliler arasında bulunan İçişleri Bakanı Yardımcısı Yorgos Dolios ve Hacıosman ile aynı masaya oturdu.

Enise Hacıosman ile Suat Çolak'ın Gümülcine'de bir otelde yapılan düğünü bölgedeki Türk ve Yunan siyaset camiasını bir araya getirdi.

Düğüne, aslen Dedeağaçlı olan İçişleri Bakanı Yardımcısı Dolios, Gümülcine milletvekili eski Dışişleri Bakanı Yardımcısı Evripidis Stilyanidis ile eski Hükümet Sözcüsü Yorgos Petalotis, Rodop ve İskeçe SYRIZA milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftüleri Ahmet Mete ve İbrahim Şerif'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener'in de onur konuğu olarak katıldığı düğünde Edirne Devlet Sanat Müziği orkestrası ve sanatçıları davetlilere Türk müziğinden örnekler sundu.

Milletvekili Hacıosman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının düğününe katılan üst düzey Türk ve Yunan tüm konuklara bu mutlu gününde yanında oldukları için teşekkür etti.

Batı Trakya'da ilk kez Yunan hükümetinin bir bakanının azınlık düğününe katıldığını belirten Hacıosman, "Yıllardır Yunan Parlamentosu'nda görev yapan değerli dostum Andreas Loverdos'un bu mutlu günümüzde yanımızda bulunması bizleri son derece sevindirdi. Ayrıca düğünümüze iştirak eden İçişleri Bakanı Yardımcısı Sayın Yorgos Dolios, eski bakanlar, milletvekili arkadaşlarım, Türkiye'den gelen değerli konuklara, Gümülcine Başkonsolosu Sayın İlhan Şener'e ve diğer tüm dostlarıma böyle bir günde yanımızda bulundukları için teşekkür ederim" diye konuştu. - Yunanistan

Kaynak: AA / Güncel

Batı Trakya Yunanistan Hacıosman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title