Haberler

Yumurtayı Sanata Dönüştürdü

Türkiye’nin ilk oyma yumurta eserleri sergisi ‘Yumurtadan Sanata’ ismiyle EXPO 2016 Antalya sergi alanında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye'nin ilk oyma yumurta eserleri sergisi 'Yumurtadan Sanata' ismiyle EXPO 2016 Antalya sergi alanında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar'da hizmet veren özel sektör temsilcileri tarafından sağlanan destekle hayat bulan, 'Yumurtadan sanata' adlı sergi, EXPO 2016 Antalya sergi alanında sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü gazeteci, yazar Murat Akarçay'ın üstlendiği sergide, içi boşaltılmış yumurtalar özel matkap ve hassas delici aletler kullanılarak sanat eserleri haline getiriliyor. Oyma sanatıyla yumurtalara İslam hat sanatında güzel çizgi anlamına gelen 'Hüsn-ü hat' ile farklı şekiller veren Yusuf Eygören, yaptığı eserlerin ince işçilik gerektiren hassas sanatlardan birisi olduğunu ifade etti.

Ayrıca eserlerini 'Sanatın en kırılgan hali' olarak nitelendirip, yazı ve oymayla birlikte ışıklandıran Eygören, "Sergide 9 adet eserim var. Yumurtalar genelde, kılavuz, çift sarı ve jumbo tipi" dedi. 9 Temmuz 2016 tarihlerine kadar gezilebilecek sergi, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi birinci kat fuaye alanında sergileniyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title