Haberler

Yumurta Nöbeti" Deltadaki Balık Varlığını Artırdı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Deltanın genel görüntüsü, - Kooperatif Başkanı Yaşar Ergün ile gölde kasnakların içine bakılması, - Kasnaklara yakalanan balıklardan görüntü, - Yaşar Ergün ile röpörtaj, - Detaylar, "Yumurta nöbeti" deltadaki balık varlığını artırdı- Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinin Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde yumurtlama döneminde kaçak avlanmaya karşı tuttukları nöbet, bölgedeki balık varlığının artmasını sağladı- Kooperatif Başkanı Ergün: -"Uyguladığımız koruma programları sayesinde Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde balık varlığında yüzde 55'lik artış sağladık" MEHMET KUMCAĞIZ - Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinin Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde yumurtlama döneminde kaçak avlanmaya karşı gönüllü tuttuğu nöbet, balık varlığını artırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Deltanın genel görüntüsü, - Kooperatif Başkanı Yaşar Ergün ile gölde kasnakların içine bakılması, - Kasnaklara yakalanan balıklardan görüntü, - Yaşar Ergün ile röpörtaj, - Detaylar, "Yumurta nöbeti" deltadaki balık varlığını artırdı- Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinin Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde yumurtlama döneminde kaçak avlanmaya karşı tuttukları nöbet, bölgedeki balık varlığının artmasını sağladı- Kooperatif Başkanı Ergün: -"Uyguladığımız koruma programları sayesinde Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde balık varlığında yüzde 55'lik artış sağladık" MEHMET KUMCAĞIZ - Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinin Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde yumurtlama döneminde kaçak avlanmaya karşı gönüllü tuttuğu nöbet, balık varlığını artırdı.Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, delta içindeki göllerde, balıkların yumurtlama dönemindeki kaçak avcılığa karşı, üyelerinin 2 yıldır nöbet tuttuğunu söyledi.Kooperatif üyelerinden 20 kişilik gönüllü ekibin, nöbet tutarak kaçak avcılığın önüne geçtiğini, bunun da verim artışını beraberinde getirdiğini dile getiren Ergün, şöyle devam etti: "Göllerde bulunan ve ekonomik değeri yüksek balıkların varlığını artırmak için sürdürdüğümüz çalışmalardan olumlu sonuçlar alıyoruz. Özelikle yumurtlama dönemi içinde kıyıya yaklaşan balıklar, genellikle savunmasız oluyor. Bu dönemde kaçak ve bilinçsiz avcılar, balıkları katlediyordu. Bunun önüne geçmek için uyguladığımız koruma programları sayesinde Kızılırmak Deltası'ndaki göllerde balık varlığında yüzde 55'lik artış sağladık."- Göle yavru balık bırakıyorlarGöllerdeki balık varlığını artırmak için sadece koruma programlarını uygulamadıklarını anlatan Ergün, üreterek de verimi artırmaya çalıştıklarını ifade etti.Kızılırmak Deltası'ndaki göllere geçen ay 80 bin yavru sazan bıraktıklarını bildiren Ergün, şunları kaydetti: "Göllerdeki balıkları sadece tüketmiyoruz. Üretmek ve verimi artırmak için de büyük gayret gösteriyoruz. Halkımızın ve üyelerimizin bilinçli olması verim artışında en büyük etken. Geçen ay saldığımız 80 bin sazan yavrusuna ek olarak bir ay içinde 200 bin yavru daha salacağız. Yöre halkı geçimini balıkçılıkla sağlıyor ancak göllerimizdeki balıkları korumak ve sağlıklı büyümesini sağlamak bizim elimizde. Bu nedenle ekonomik değeri yüksek balıkların üretimini arttırmak için çalışıyoruz."Ergün, deltadaki göllerde avlanan türler arasında sazan, sudak, haskefal, Mersin morinosu, alabalık gibi ekonomik değeri yüksek balıklar bulunduğunu, her balıkçının yılda 20 ila 40 bin lira arasında gelir elde ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Ergün Kızılırmak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title