Haberler

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Temel Atıldı

Hayalleri gerçeğe dönüştüren Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile Keçiören'deki gecekonduların yerine modern şehir yapıları inşa ediliyor.

Hayalleri gerçeğe dönüştüren Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile Keçiören'deki gecekonduların yerine modern şehir yapıları inşa ediliyor. Projenin 1600 konutluk etabının temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı.

Törende Bakan Bayraktar'ın yanısıra AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin de hazır bulundu. Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tanıtan bir sinevizyon gösterisinin ardından Keçiörenlilere hitap eden Erdoğan Bayraktar, projenin ilk etabında yapımına başlanan 450 sosyal konutun 12-18 ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Bakan Bayraktar, tüm Türkiye'nin pırıl pırıl evlere, yeşil alanlara, modern hayatın gerektirdiği donatılara kavuşması için çalıştıklarını, insanların hayat kalitesini artırmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Marmara ve Van depremlerinde yaşanan acıları hatırlatan Bayraktar, "Türkiye'de salaş ve kaçak yapıların, depreme ve afete dayanaksız yapıların, deprem aksı üzerindeki yapıların mutlaka dönüştürülmesi lazım" dedi. Çıkardıkları yasa ile kentsel dönüşüm seferberliğini başlattıklarına dikkat çeken Bayraktar, vatandaşların refahı, mutluluğu ve hayır duası için çalıştıklarını kaydederek "Hayatı boyunca çivi çakmamış, taş üstüne taş koymamış, bu ülkede dikili ağacı olmayan muhalefet kalkıyor konuşuyor. Yani adama insaf derler. Bir şey yapamıyorsan bari haklı eleştiride bulun da eleştiriden istifade edelim. Yapılan her şeye karşı çıkmak, bu milleti aptal yerine koymak olmaz. Bu millet her şeyi görüyor. Öyle kolay değil. Gelişmekten olan bir ülkede 7 sefer sandık önüne gelecek, yedisinde de şampiyon olacaksın, her seçimde oyunu artıracaksın. Diyoruz ki kıskanmayın, haksız yere eleştirmeyin, çamur atmayın. Bu millet ferasetlidir, çalışanı bilir. Siz çalışın size de oy verir" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm kapsamında ilk kez 5 Ekim'de Esenler'de temel attıklarını hatırlatan Bakan Bayraktar, 17 veya 24 Ağustos tarihinde de Bursa'da büyük bir temel atma ve yenileme hareketini başlatacaklarını açıkladı. Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 50 binin üzerinde salaş evin dönüşümünü başlattıklarını belirtirken, yıl sonuna kadar 200 bin, 2014 sonuna kadar 400 bin, 20 yıl içinde de toplam 6.5 milyon konutun dönüşümünün tamamlanacağı bilgisini paylaştı. Kentsel dönüşümde vatandaşın desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Bakan, "AK Partili belediyeler çalışıyor. Önümüzdeki Mart seçimlerinde inşallah çok daha büyük başarı elde edeceğiz ve Türkiye'nin beklediği kalkınmayı, gelişmeyi yakalayacağız" dedi. Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Bayraktar, meselenin dört tane ağacın taşınması nedeniyle çıktığını vurgulayarak "Çevrecilikte bizimle aşık atacak hiçbir devlet yok. Yaptıkları Türkiye'nin huzura kavuşmasının tekerine çomak sokmaktır. Türkiye'nin dünyada verilen kararlarda ana unsur olan bir devlet olmasını engellemektir. Ama biz bu milletle beraber oldukça, bütünleştikçe Türkiye Allah'ın izniyle yoluna devam edecek" mesajını verdi.

AK Parti Milletvekili Türkmenoğlu da, Ramazan ayında böyle güzel bir proje başlatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek "1999 depreminden sonra konut güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu şekilde yapılan sosyal donatıların olduğu alanlar depreme dayanıklı biçimde inşa ediliyor. 2011 yılında AK Parti'nin seçim sloganı 'Hayaldi, gerçek oldu' idi. Bizler AK Parti iktidarı olarak, AK Partili belediyeler olarak hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Projenin Keçiören'in hayallerinden birisi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Bu bölgede değişimi ve büyük gelişmeyi hep beraber göreceğiz" dedi. Proje hakkında bilgi veren Başkan Ak, 1 milyon 73 bin metrekarelik dönüşüm alanında daha önce bin 750 gecekondu bulunduğunu, bunların yerine 5 bin 600 konutun inşa edileceğini söyledi.

Başkan Ak, birçok unsuruyla sosyal konut mantığının dışına çıkan bir projeyi gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bu konutları yaptığımızda burası bir cazibe merkezi olacak. Burası Çevre Yolu'na, sanayi bölgesine yakınlığı nedeniyle çekim merkezi haline gelecek. Etlik'te gerçekleştirilecek olan hastane bölgesi de buraya çok yakın. Yıllardır burada oturan vatandaşlarımız altyapı ve ulaşım çilesi çektiler. İnşallah en kısa sürede de sefasını sürecekler" ifadelerini kullandı. Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Şahin de, hükümetin 2023 hedefinin kendilerini de heyecanlandırdığını belirterek "Bugün temelini attığımız proje de Keçiören'in gelişmesine, yenilenmesine önemli katkı sağlayacak bir kentsel dönüşüm hareketidir" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve protokol heyeti temel atma törenini butona basarak gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title