Haberler

Yükselen Altın Fiyatları Evlilikleri Erteletiyor

Şanlıurfa’da ekonomik kriz ile birlikte altın fiyatlarının yükselmesi en çok evlenecek çiftleri etkiliyor.

Şanlıurfa'da ekonomik kriz ile birlikte altın fiyatlarının yükselmesi en çok evlenecek çiftleri etkiliyor.

Altın fiyatının yükselmesi nedeniyle ertelenen düğünler altın satışlarında durgunluk yaşanmasına neden oluyor. Şanlıurfa'da aşiret ve ağalık sisteminin yoğun olması nedeniyle düğünlerde gelin evinin kilolarca altın istemesi nedeniyle artan altın fiyatlarında düğünleri erteliyor.

Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlar ise düğünlerde gelin tarafının 2-3 kilo altın istediklerini fakat altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte artık eskisi gibi altın satamadıklarını bu nedenle birçok genç çifttin evliliklerini ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Altın fiyatının yükselmesi nedeniyle satışlarda durgunluk yaşadıklarını belirten kuyumcu İsmail Şenateş, " Kuyumculuk sektörü birkaç aydır sıkıntılı. Fiyatlar çok yükseldi kimse altın alamıyor. Gelen müşteri soruyor ama pahalı olduğu için kimse almıyor. Yaz aylarında bölgemizde düğün olur millet bol bol altın alırdı. Fakat şimdi maalesef kimse altın almıyor. Altın çok pahalı bizde sıkıntı yaşıyoruz. Bazen siftah yapmadan kapatıyoruz. Altın pahalı olduğu için kiralık altın almak istiyorlar. Bizde korkuyoruz veremiyoruz herkese. Bazılarına veriyoruz 1 hafta 10 gün sonra geri getiriyorlar. Yada düğünlerde gelinlere sahte altın takılıyor" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title