Haberler

Yüksekovalı Ailelere Ziyaret

Hakkari Belediyesi Başkan Vekili Fatma Yıldız, Yüksekova ilçesinden kent merkezine gelen aileleri ziyaret etti.

Hakkari Belediyesi Başkan Vekili Fatma Yıldız, beraberindeki HDP Hakkari eş başkanları Evin Konur ve Metin Besi, Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek il merkezine gelen Yüksekovalı aileleri ziyaret ettiler. Vardar ve Genç ailelerini ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Fatma Yıldız ve beraberindekiler, ailelerin sorunlarını dinledi. Ziyaret esnasında Başkan Vekili Yıldız, ailenin bebek ve küçük çocuklarıyla yakından ilgilendi. Başkan Vekili Yıldız, ailelere gıda, giyim ve maddi yardımda bulunacaklarını belirtti.

Burada açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Fatma Yıldız, "Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte binlerce aile evlerini terk etmek zorunda kalıp çevre il, ilçe ve köylere yerleşti. Fakat birçok aile yanına hiçbir yaşam malzemesi alamadan apar topar evlerini terk etti. Ailelerin çoğunun da ekonomik durumları yok. Bu olumsuz tabloyu ancak dayanışma, birlik ve beraberlikle aşılabilir. Bizlerde bu konuda üzerimize düşün sorumluluk ile ilimize gelen Yüksekovalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayıp dayanışma içinde olacağız. Ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için maddi, giyim ve gıda yardımları yapacağız. Ayrıca bu konuda DBP'li belediyelerimizde bu dayanışmanın içinde yer alıyor. Diyarbakır Yenişehir Belediyemiz, bir kamyon gıda yardımı gönderdi. Yardımlar bugünden başlamak üzere belediye meclis üyelerimiz tarafından Yüksekovalı ailelerimizin tek tek adreslerine teslim edilecek. Bu konuda tüm duyarlı Hakkari halkına çağrıda bulunup hep birlikte Yüksekovalı kardeşlerimize sahip çıkalım, gün dayanışma günüdür" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Yıldız Yüksekova Hakkari Konur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title