Haberler

Yüksekova'ya Beklenen Leylekler Geldi

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine ilkbahar mevsimiyle leylekler de gelmeye başladı.

MESUT VAROL - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Celal Düzsöz'ün leylekler için evinin yakınındaki telefon direğinde hazırladığı yuvaya, ilkbahar mevsimiyle leylekler de gelmeye başladı.

Uzun ve çetin geçen kış döneminin ardından hava sıcaklığının arttığı Yüksekova'ya, yöre halkı tarafından baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler de geliyor. Her yıl ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Güldere köyü sınırlarında bulunan Nehil sazlığını mesken tutan leylekler, ilkbahar mevsiminde geldikleri ilçede eylül, ekim aylarına kadar konaklıyor.

Güldere köyünde yaşayan ve evinin yakınındaki telefon direğine leylekler için yaptığı yuva ile gündeme gelen Celal Düzsöz'ün hazırladığı yuvaya da leylekler konmaya başladı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilçeye göç eden leylekler, Düzsöz'ün yaptığı yuvaya kısa sürede yumurtalarını da bıraktı. Leyleklere zarar gelmemesi amacıyla zaman zaman tahta merdivenle tırmandığı yuvayı kontrol eden Düzsöz, yavruların yumurtadan çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.

-Hayvanseverlerden Düzsöz'e mektup

Bir süre önce gazete ve televizyonlarda yer alan "Leylekler gelmeden yuvalarını hazırlıyor" başlıklı haberin ardından çok sayıda hayvanseverin kendisiyle iletişime geçtiğini belirten Düzsöz, gösterdiği duyarlılığın insanlar tarafından takdir edilmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Hayvanseverlerin, yazdıkları mektup ve şiirlerle leyleklere selam yolladığını anlatan Düzsöz, duyarlılıklarından dolayı hayvanseverlere teşekkür etti.

Düzsöz, leylekleri çok sevdiğini, bu nedenle de her yıl kış mevsiminden itibaren ilçede konaklayan leyleklerin yuvalarını hazırladığını anımsatarak, "Bu sene köyümüze leylekler erken geldi ve yuvalarına kondu. Kısa sürede alıştıkları yuvalarına yumurtalarını da bıraktılar. Şimdi yavrularının yumurtadan çıkmasını bekliyorum" dedi.

Her sabah ilçe merkezine giderek leylekler için aldığı balıkları yuvalarına bıraktığına değinen Düzsöz, leylekleri hiçbir zaman çocuklarından ayırt etmediğini ve adeta gözünden sakındığını sözlerine ekledi. - Hakkari

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title