Haberler

Operasyonlar Sebebiyle Kapanan Yüksekova Havalimanına İlk Uçak İndi

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlar nedeniyle seferleri durdurulan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 11 ay aradan sonra ilk uçak test amaçlı iniş yaptı.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından 55. havalimanı olarak yapılan, 26 Mayıs 2015'te açılışı gerçekleşen, ilçede yaşanan çatışma ortamı ve operasyonlar nedeniyle seferleri durdurulan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'na bugün yeniden test uçağı indi.

UÇAKLA SELFİE YAPTILAR

Uçakla gelen heyetin gerekli kontrolleri yapıp, onay vermesinin ardından yolcu uçaklarının önünü açacak ilk sefer, ilçedeki vatandaşlar için umut oldu. İlk uçağın gelişini sevinçle karşılayan havalimanı çalışanları da test uçağıyla çektikleri öz çekim fotoğraflarını ailelerine göndererek sevinçlerini paylaştı.

SADECE 73 GÜN SEFER YAPILABİLDİ

Hakkari Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanının hizmete açıldığı günden itibaren tarifeli Ankara ve İstanbul seferlerini yapmaya başladığını belirterek, "Açıldıktan sonra 73 gün boyunca seferler devam etti. 5 Ağustos itibariyle seferler durduruldu.

OPERASYONLAR SEBEBİYLE SEFERLER DURDURULMUŞTU

Bu durdurulma havalimanından kaynaklanan bir durdurulma değildi. Bu süre zarfında da havalimanımızı sürekli açık tuttuk. Kış şartlarında bile havalimanı pistimizi sürekli temizleyerek hazır tuttuk. Operasyonlar döneminde bile havalimanımız 24 saat açıktı.

11 AY SONRA İLK UÇUŞ

Bugün itibariyle THY'nin bir test uçuşu gerçekleşecek. Bu da uçak seferleri için önemli bir adımdır. İlçemize hayırlı olsun. İnşallah devamı gelecek. Havalimanımız tüm personel ve ekipmanımızla hazırdır. Uçak seferlerinin yapılacağı havalimanlarında pilotlar önceden test amaçlı uçuşlar yapar. Bu seferde onlardan biri. Havalimanımız uçak seferlerinin yapıldığı zaman dilimindeki uçuş potansiyeli gayet iyiydi. Haftada 10 sefer olmasına rağmen 73 günde toplam 216 uçak seferi gerçekleştirdi. Bu seferlerde 24 bin 177 yolcu sayısına ulaştık. Bu da bizim için güzel bir rakam. Daha da ilerilere gideceğimize eminim" dedi.

Havalimanına yönelik yatırımların devam ettiğini ifade eden Saydut, "Havalimanımızın güvenliği açısından tüm çevresi 2,5 metre yüksekliğinde beton duvarlarla çevriliyor. Onun da büyük bir kısmı bitti. Bu duvarların ihale bedeli yaklaşık 18 milyon liradır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türk Hava Yolları Yüksekova Hakkari Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (21)

akpli ali:

kürtlerrin hiçbirini sevmiyoruz dindar kürtleride kürtleride sevmiyoruz

0
26
yanıtYanıtla
...:

Seni adi çakal seni, fitneci bozguncu.

yanıt2
yanıt0
hdpli:

kürdüüm oyum hdp kürtlerin tek partisdir başka partiye oy vermeyin hdpye verin

2
22
yanıtYanıtla
GERÇEK KÜRT:

Particilik milletletleri fakirleştirir. Bu ülkeye kim iyi hizmet ediyorsa. Kardeşlik için kim mücadele ediyorsa ona OY vereceğim

yanıt10
yanıt0
Merhaba:

SEN KÜRT DEĞİLSİN. . . . . . . GİZLİ DÖNMESİN BELLİ. . . .

yanıt0
yanıt0
22:

sıkıntı yok t. c ne kadar devlet düşmanı kara kafa varsa hepsini temizledi şimdi hepsi analarından aldığı eteklerin altına saklandılar :D

21
1
yanıtYanıtla
antipkk:

Türküm ve Kürtlerle Sorun görmüyorum ! Bizim Derdimiz PKK Terörü ile bundan haric her Irkcilik yapan Türkde benim Gözümde bir PKKlidan farksiz!

18
1
yanıtYanıtla
barbaros.:

türk milletinin alin teri kürte heba ediliyor. hain pacavra ne anlar degerden devletsiz ezikler

6
6
yanıtYanıtla
antipkk:

Bizim Sorunumuz Kürtler ile degil PKK ile bu Farki lütfen ögrenin artik!

yanıt5
yanıt0
.....:

dinler sümer efsanleridir dinler yoktur tufan yaşanmamıştır hatta peygamberler yaşamamış hep efsane olarak kaldı isa yaşadımı diye tartışma vardır efsanlerine asla inanmam

2
8
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title