Haberler

Yüksekova -Suruç'taki Patlamada Ölen Öğretmen Yüksekova'da Toprağa Verildi

Suruç'taki patlamada ölen öğretmen Yüksekova'da toprağa verildi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren öğretmen Süleyman Aksu, memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde toprağa verildi.

Suruç'taki patlamada ölen öğretmen Yüksekova'da toprağa verildi

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren öğretmen Süleyman Aksu, memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde toprağa verildi.

Suruç İlçesi'nde 2 gün önce yaşanan patlamada hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi öğretmen Süleyman Aksu'nun cenazesi Suüstü Köprüsü mevkiinde karşılandı. Cenaze burada uzun araç konvoyu eşliğinde ilçe merkezindeki Kurtlar Camii'ne getirildi. Aksu'nun cenazesi kılınan namazın ardından aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, DBP'li belediye başkanlarının da bulunduğu büyük bir kalabalık tarafından omuzlarda taşınarak, Orman Mahallesi'ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, "Gençler bugün düşmanın yakıp yıktığı Kobani'yi yeniden inşa etmek için verdikleri mücadele sonucunda maalesef şehit düştüler. O karanlık güçler Allah'ın izniyle Kürtlerin elinde yok olacaklar. Bu hükümetin TIR'la silah taşıdığını biliyoruz ve bu silahları çetelere peşkeş çektiğini de hepimiz gördük. Bu silahlarla Kobani'yi yıktılar. İşte bu yıkılan Kobani'ye kardeşlerimiz, öğretmenlerimiz, avukatlarımız yeniden inşa etmek için harekete geçtiler. Oradaki çocuklara silah değil, oyuncak götüreceklerdi. Bu yas sadece bizim değil, bütün halkların, ben insanım diyen herkesindir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Şanlıurfa Hakkari Kobani Politika Güncel Haberler

title