Haberler

Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ veda etti -

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Kayseri'nin Hacılar ilçesi kaymakamlığına atanan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, ilçedeki kurum amirleri ve vatandaşlarla yemekte bir araya geldi.

Öğretmenevinde onuruna verilen yemekte konuşan Tikdağ, yaklaşık iki yıl önce Yüksekova Kaymakamlığı görevine başladığını anımsatarak, tercih yapmadan isteyerek ilçedeki görevine başladığını ve bu süre içinde hayatının en anlamlı günlerini yaşadığını aktardı.

"Kendini Kürt hisseden herkes kadar Kürt, Türk hisseden herkes kadar da Türk'üm. Bu konuda en ufak bir tereddüt ya da en ufak bir ikilem yaşamıyorum" diyen Tikdağ, yemekte yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi:

"Burada bir Kürt'le ya da Kürtlerle ilgili bir sorun yok. Bunu her ortamda dile getiriyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu günden itibaren demokrasiyle ilgili bir problemi vardır. Bu topraklarda yaşayan herkes bundan etkilendi. Bu topraklarda bir demokrasi ve hukuk devleti sorunu var. Bunu çözmenin yolu da sistemin kendi içerisinde herkesin taleplerini oluşturacağı bir mekanizma oluşturmaktır. Bugün her zamankinden çok daha fazla imkan söz konusudur. Sistem kendi içerisinde bütün kanallarıyla açık şekilde bu talepler dile getirilebiliyor."

Yüksekovalı vatandaşlara seslenerek, bundan sonra da kendilerine "Burada bir Kürt sorunu var" diyenlerin olacağını bunlara "Hayır" cevabını vermelerini isteyen Tikdağ, "Burada bir demokrasi, hukuk sorunu var, bunun üzerine tartışılabilir. Sistem içerisinde bunlar

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Yüksekova Hacılar Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title