Haberler

Yüksekova Kaymakamı Tikdağ; Demokrasi ile İlgili Problemler Var

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kendisi için verilen veda yemeğine katılan Kaymakam Yasin Tikdağ, Kürtler ile ilgili bir problem olmadığını, bu topraklarda demokrasi ve hukuk sorunu bulunduğunu söyledi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kendisi için verilen veda yemeğine katılan Kaymakam Yasin Tikdağ, Kürtler ile ilgili bir problem olmadığını, bu topraklarda demokrasi ve hukuk sorunu bulunduğunu söyledi. Tikdağ, "Bunun çözmenin yolu da sistemin kendi içerisinde, taleplerin dile getirilebilindiği bir mekanizma oluşturmaktır. Bugün her zamankinden çok daha fazla bir imkan söz konusu, sistem kendi içerisinde bütün kanallarıyla açık ve bir şekilde ve bu talepler dile getirilebiliniyor" dedi.

Yüksekova Kaymakamı olarak görev yapan ve son atamalarla Kayseri Hacılar İlçesi'ne atanan Kaymakam Tikdağ için Öğretmenlerevi'nde veda yemeği verildi. Yemeğe, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Yüksekova Emniyet Müdürü Hasan Zeyrek, kurum amileri ve çok sayıda kişi katıldı. Yemekte konuşma yapan Kaymakam Tikdağ, helalik isterken, ilçedeki gelişmelere dikkat çekti. Tikdağ, şöyle dedi:

"Yüksekova, derin bir sessizlik yaşıyor. Bu derin sessizlikten çıkmadığı sürece, kendi taleblerini kendi toplumuna karşı da dile getirmediği sürece herhangi bir şekilde sizin probleminiz çözülmeyecektir. Şu an develt olarak söylüyorum. Herşeyin farkında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ama biz hukuk devletiyiz ve hukuk içerisinde kalan meselelerine bakmak zorundayız."

Yüksekova'da 2 yılı aşkın süreden bu yana görev yaptığını, Erzurumlu olduğu için bölgenin yabancısı olmadığını anlatan Kaymakam Tikdağ, kendini Kürt hisseden herkes kadar Kürt, kendisini Türk hisseden herkes kadar Türk olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Benim fikrim şu; burada Kürt ile veya Kürtler ile ilgili sorun yok. Bunu her ortamda dile getiriyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan itibaren demokrasi ile ilgili bir problemi vardır. Bu her vatandaşın, her bir bireyin sorunudur. Bundan Ermeni de, Yahudi de etkilendi. Bu toparaklarin içinde yaşayan herkes etkilendi. Benim kanatime göre biraz geç kaldı. Biraz yavaş işleyen bir süreçten geçtik. Yine söylüyorum Kürtlerle ilgili özel bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bu topraklarda Demokrasi ve bir hukuk sorunu var ve bunun çözmenin yoluda sistemin kendi içerisinde taleblerini herkesin dile getirmenin bir mekanizma oluşturmaktır. Bugün her zamankinden çok daha fazla bir imkan söz konusu, sistem kendi içerisinde bütün kanallarıyla açık ve bir şekilde ve bu talepler dile getirilebiliyor. Burada yaşayacak ve benim kadar kendisini Kürt hiseden arkadaşlarıma tavsiyem, size 'Burda bir Kürt sorunu var' diyecekler, her seferde onlara vermeniz gereken cevap, 'Hayır burda bir demokrasi sorunu, bir hukuk sorunu var. Bunun üzeride tartışılabilinir. ve sistem üzerinde bunlar giderilebilinir.' demenizi arzu ederim. Biliyorum içinizde bazılarının zorunada gidecektir. Medya üzerinde yayıldığında yine bazılarının zoruna gidecektir. Çokta önemli değil. Ben fikrimi söylüyorum bu toplumda fikrini söylememekten kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum." - Ksekovahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasin Tikdağ Yüksekova Kayseri Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title