Haberler

Yüksekova Hdp'li Buldan: Öcalan'ın Uzattığı Barış Eli Tutulmalı

Hdp'li Buldan: Öcalan'ın uzattığı barış eli tutulmalı

HDP İstanbul Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan bayramlaşma için gittiği Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Hükümet ve devlet Abdullah Öcalan'ın uzattığı barış elini bir kez daha tutmalı" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban ve beraberindeki heyet ilk olarak Yüksekova Belediyesi'ni ziyaret ederek personelle bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından açıklama yapan Buldan, çok sancılı bir süreçten geçtiklerini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında DBP'li belediyelere kayyum atanmasının darbeyle mücadeleye katkı sunmayacağını belirten Buldan, demokratikleşmeyle darbelerle mücadele edilebileceğini söyledi.

ÖCALAN ÜLKENİN BARIŞ ANAHTARIDIR

Çözüm sürecinde Türkiye'de barış ve huzurun olduğuna dikkat çeken Milletvekili Buldan, "AKP hükümeti bu süreci heba etti. Sayın Öcalan ile yapılan son görüşmede de bunun altı çizildi. Bu ziyaret önemlidir. Ancak sadece kardeşinin ziyareti ile bu süreç devam etmemelidir. Avukatlerın ve siyasi heyetlerin adaya giderek Sayın Öcalan ile görüşmeleri Türkiye'nin demokratikleşmesi, yaşanan kaos ortamının ortadan kalkması açısından önemlidir. Devletin ve hükümetin, Sayın Öcalan'ın uzattığı barış elini bir kez daha tutması gerektiğini ifade ediyoruz. Sayın Öcalan bu ülkenin barış anahtarıdır. Barış anahtarını bir kez daha çevirmek, yaşanan ölümleri durdurmak, akan kardeş kanını durdurmak herkesin sorumluluğunda olan bir şeydir. Barış için İmralıya gitmeye hazırız" dedi.

BELEDİYELERİ KAYYUMLARA TESLİM ETMEMELİYİZ

Kayyum atamalarının antidemoktarik uygulama olduğunu anlatan Milletvekili Buldan, "Kürdistan'ın birçok ilçesinde belediyemize yönelik kayyumlar kabul edeceğimiz bir uygulama değildir. Kaymakam atamak bir darbe sürecidir. Darbeler aynı zamanda siyasi darbelerle gerçekleşmektedir. AKP bunu yapıyor. Halkların iradesi ile seçilenlerin yerine kayyum atanıyor. Tüm Türkiye halkı ve Kürtler belediyelerine sahip çıkmalıdır. Çok mücadele edip bedel ödeyerek belediyeleri aldık. Kayyumlara teslim etmemeliyiz. AKP iktidarına şu çağrıyı yapıyoruz. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var"dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA (Hakkari),(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Pervin Buldan Yüksekova Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title