Haberler

Yüksekova'daki Kürtçe Okul Mühürlendi

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde,açılan Kürtçe okul, sabah saatlerinde valilik kararıyla mühürlendi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der), Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim-Sen öncülüğünde açılan Kürtçe okul, sabah saatlerinde valilik kararıyla mühürlendi.

Yüksekova İlçesi'nde Kurdi-Der, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim-Sen öncülüğünde yapımına başlanan 4 katlı okul tamamlanmayınca, Esenyurt Mahallesi'nde tek katlı ev, geçici süreyle Kürtçe eğitim vermek için dün açıldı. 4 derslikte eğitim verilecek okula İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın annesinin 'Üveyş' adı verildi. Okulun açılışı da Yüksekova Belediye Başkanı DBP'li Ruken Yetişkin, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Annelleri İnisiyatifi, Eğitim-Sen Yüksekova temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kurdi-Der yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Dün açılışı yapılan okul, bugün sabah saatlerinde valilik kararıyla mühürlendi. Sabah saatlerinde okula gelen polisler, "Söz konusu, sözde eğitim kurumu Hakkari Valiliği'nin 15.09.2014 tarihli 2512 sayılı oluruyla MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 5'inci maddenin 4'üncü fıkrası ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9/C maddesi hükümlerinin uyarınca faaliyetten men edilmiştir" diye mühürleyip binadan ayrıldı. - Ksekovahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Esenyurt Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title