Haberler

Yüksekova'daki Kürtçe Okul Mühürlendi (3)

İlköğretim OKULUNUN KAPISINI ZİNCİRLEDİLER

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Kurdi-Der, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim-Sen öncülüğünde Esenyurt Mahallesi'nde açılan ancak sabah saatlerinde Valilik karayla mühürlenen Kürtçe okulda, bir grup DBP'li ve okul görevlisi mühürü kırırarak dersbaşı yaptı. Daha sonra Valiliğin kararını protesto etmek amacıyla BDP ilçe binası önünde toplanan aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Belediye Başkan Vekili Tacettin Sefalı, DBP, BDP, KESK, DİSK, Eğitim-Sen Kurdi-Der, Meya-Der gibi STK temsilcilerini de bulunduğu kalabalık, Orman Mahallesi'nde bulunan Gazi İlkokulu ve Ortaokulu'na kadar yürüdü.

Geniş güvenlik önleminin alındığı yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Kurdi-Der yöneticisi Aydın Koç, "Baskılara ve engellemelere rağmen Kürtçe eğitim vereceğiz. AKP hükümeti bu politikasından derhal vazgeçmelidir" dedi. Basın açıklamasının ardından kalabalık Gazi İlkokulu ve Ortaokulu'nun kapısını zincirleyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Esenyurt Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title