Haberler

Yüksekova'daki Kar Kalınlığı 20 Santimetreyi Buldu

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu Yüksekova'da 50 köy ve 100 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Yüksekova ilçe merkezinde 4 gündür aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinden itibaren yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren soğuk hava, kar ve sis etkili olmaya başladı. Yoğun şekilde yağan kar, kısa sürede şehir merkezini beyaza bürüdü. Trafikte aksamalar yaşanırken, ilçe merkezindeki kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Yoğun kar yağışı, henüz yapraklarını dökmeyen ağaçlara da büyük zarar verdi. Bir çok ağacın dalları yoğun kar yağışı yüzünden kırıldı.

Yoğun kar yağışı, köy yollarının da kapanmasına neden oldu. Yetkililer, 50 köy ve yaklaşık 100 mezranın yolunun kar yüzünden ulaşıma kapandığını belirtirken, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title