Haberler

Yüksekova'da Zarar Gören Enerji Nakil Hatları Onarılmaya Başlandı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde çatışmalar sırasında zarar gören enerji nakil hatlarında onarım çalışmaları başlatıldı.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde çatışmalar sırasında zarar gören enerji nakil hatlarında onarım çalışmaları başlatıldı.

Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ardından güvenlik güçleri tarafından PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonlarda çıkan çatışmalarda ilçe merkezi ve mahallelerdeki enerji nakil hatları büyük zarar gördü. 30 Mayıs 2016'da yasağın kaldırılması sonrası ilçede zarar gören enerji nakil hatları da Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş.(VEDAŞ) tarafından onarılmaya başlandı.

Yoğun bir çalışmayla enerji nakil hatlarının hızla onarıldığını belirten VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) heyeti ile birlikte yaptığımız incelemede elektrik nakil hatlarında 11 milyon lira hasar tespit ettik. 70 personel ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Aralık ayına kadar direklerin tamamını dikerek zarar gören nakil hatlarının onarımını tamamlayacağız" dedi.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title