Haberler

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sırasında Ölen 2 Kişinin Cenazesinde Olaylar Çıktı

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar sırasında ölen 2 kişinin cenaze töreninde de olay çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile mahalle aralarındaki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sırasında ölen 2 kişinin cenaze töreninde olaylar yaşandı. Olayları başlatan gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalede bulunarak kalabalığı dağıttı.

ÇATIŞMALARDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yüksekova ilçesinde 2 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, hendek kapatmaya giden polisler ile mahalle aralarında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler arasında çıkan çatışmalar sırasında 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan öldü.

YAKINLARI TARAFINDAN MORGDAN ALINDI

Otopsinin tamamlanmasının ardından Arıcı ve Noyan'ın cenazeleri yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alındı.

OLAY ÇIKARAN GRUBA MÜDAHALE

Cenazelerin Yüksekova'ya getirilmesi sırasında bir grup Şemdinli yolu üzerinde toplanarak bekledi. Polis sokağa çıkma yasağının devam ettiğini hatırlatarak kalabalığın dağılmasını istedi.

Grup direnince güvenlik güçleri tazyikli su gaz bombasıyla müdahalede bulunarak kalabalığı dağıttı.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Olaylar devam ederken cenazeler başka bir yoldan Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

"ÖZ YÖNETİM İLANINDA ISRARLIYIZ"

Cenazenin toprağa verilmesi ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Kürtlerin kendi kimlikleriyle yaşayıp, kendi kendilerini yönetmek istediklerini söyleyerek 'öz yönetim' ilanında ısrarlı olduklarını söyledi.

SINAVA GİRENLERE İZİN VERİLDİ

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sürerken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'na (ALES) giren adayların Hakkari ve Van'a gitmelerine izin verildi.

ALES'e Hakkari ve Van'da girecek adaylar için minibüs kaldırılırken, bazı aileler de özel araçları ile yola çıktı. Sınav giriş belgesini gösteren adaylara güvenlik güçleri izin verdi.

KAYMAKAM SINAVA GİRECEKLERİ SEVİNDİRDİ

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet de Facebook hesabından yaptığı paylaşımda ALES'e gireceklerin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Kaymakam Çenet, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sevgili Öğrenciler; hepiniz biliyorsunuz, Yüksekova ilçemizde bozulan kamu düzenini yeniden tesis etmek üzere dün itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Ancak, pazar günü bazı öğrencilerimiz Hakkari veya Van ilimizde ALES'e girmek için uzun zamandır sınava hazırlanıyorlar idi. Biz sayın Hakkari Valimiz ve Hakkari Emniyet müdürümüz ile konuyu görüştük. 22 Kasım Pazar günü ALES giriş belgesini polis veya jandarma noktalarımızda arkadaşlarımıza gösterenlerin geçişlerine izin verilecek ve sınava girişleri böylece sağlanacaktır. Kıymetli halkımıza ilanen duyurulur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çenet Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (23)

kapLan NecoMobil-ANDROID:

allah aynı acıyı tüm Türklere de versin Yarabbim amin

10
28
yanıtYanıtla
tek millet tek devlet:

ne kürdü ne türkü acı yaşamasın, kimse bu vatanın dirliğine birliğine kasdetmesin. Nedir bu kinbe nefret

yanıt1
yanıt0
Türkiyem:

Saddamın yaptığını yapsınlar Bütün Kürdlere Gas Bedava Ne Mutlu Türküm Diyene

14
13
yanıtYanıtla
cektar:

ne mutlu kürdüm diyene elbet birgün türklerin başınada gelecek bunlar

yanıt3
yanıt7
panter:

vatandaşlıktan çıkartın sınırdışı edin olay çıkararanın bu Ülkede ne işi var . . YETER BE

22
4
yanıtYanıtla
AmedMobil-IOS:

Gidin türkmen dağinda silah sıkın Kürtlerden vaz geçin devlet

8
16
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

GÜNEYDOĞUDA BİR DEVLET KATLİAMI VAR. SİVİL SAVUNMASIZ KİM ÇIKARSA ÖLDÜRÜYORLAR. AMA ÖLMEKLE BİTMİYOR İŞTE TÜRKİYE BURALARIN KENDİNDEN KOPUŞUNU HIZLANDIRIYOR. ESEDULLAH TİMİ DENEN POLİSLER İLE İŞİD ARASINDA HİÇBİR FARK YOK.

7
16
yanıtYanıtla
FenaMobil-ANDROID:

bakiyorum kürdün ölümüne sevinen mahlukatlar var burda siz gidin suriyede soydaşlarinizi kurtarin esad-rusya-işit hepsini tek tek yalayip yutuyor

3
19
yanıtYanıtla
ülkücü:

hepinizin sonu böyle olacak kokuşmuş bölücüler

17
4
yanıtYanıtla
Zirve38:

Ne oz yönetimi be hain. Sömürü duzeni kurmak istiyorsunuz.

13
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title