Haberler

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Güncelleme:

Önceki gün saat 23.30'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Yüksekova'da bugün saat 07.00'de camilerden yapılan anonslarla yasağın kaldırıldığı duyuruldu.

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova için önceki gün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00'de sona erdi. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı camilerden yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Yüksekova ilçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Yüksekova ilçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması üzerine 28 Ağustos 2015 Cuma günü saat 07.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz" denildi.

KEPENKLER AÇILMADI

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, ilçede kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçe merkezinde alınan güvenlik önlemleri ise sürdürülüyor.

CHP VE HDP İNCELEME YAPACAK

Yüksekova'da bulunan HDP milletvekilleri ile ilçeye gitmek üzere yola çıkan CHP milletvekilleri de ilçede incelemelerde bulunacak. HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri ile CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 milletvekili ve PM üyelerinin yer aldığı heyet, ilçede inceleme yapacak.

Milletvekillerinin yer aldığı CHP ve HDP'li heyetlerinin, olayların yoğun olarak meydana geldiği Orman, Eskikışla ve Mezarlık mahallelerinde ayrı ayrı gruplar halinde inceleme yapacakları; öğlen saatlerinde ise gözlemleri ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunacakları belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

derviş aram:

SAbaha kadar millet evelerine gitmedi 4 sivili boş yere katlettiniz yine. kim takar sizin sokağa cıkma yasağınızı. halk artık birliği öğreniyor evinde saklanmıyor. allah c. c bu mazlum halka yardım etsin bu zalımlere karşı

0
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ülke yazılmış

0
0
yanıtYanıtla
aaaa:

ülke degil orası

0
0
yanıtYanıtla
evren:

sizler cocuklarinizin teror eylemlerine karismasina goz yumdugunuz surece . . her zaman hamal kalacaksiniz ve boylede devam edecek . Bu ulkede hamalada pis isleri yapacak insanada ihtiyac var malesef bunlari siz yapacaksiniz veya dogacak cocuklariniz. . Bunlari sagolsun Turkiye icin PKK sagliyor En azindan Turk genclerinin rahat etmesini sagliyorsunuz:))

0
0
yanıtYanıtla
hakkarili:

Yüksekovayı pkk ve aşiret ağalarına teslim etmeyen türkiye cumhuriyetine teşekkurler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title