Haberler

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı (4)

Chp'li MİLLETVEKİLLERİ İNCELEME YAPTI

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in de aralarında bulunduğu 4 kişilik heyet, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı mahallerde incelemelerde bulunduktan sonra Fettah Es için kurulan taziye çadırına giderek ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Taziye çadırında açıklamalarda bulunan Milletvekili Sağlar, silahların susması ve gömülmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Fettah Es'nin bir sivil esnaf olduğunu biliyoruz. Bu savaş niye yapılıyor, bu çatışma, bu kan niye dökülüyor, niye bu çocuklar babasız kalıyorlar, niye anneler ağlıyor. Bunun cevabını verebilecek tek bir kişi var o da Racep Tayyip Erdoğan'dır. Yüksekova'da süren hepimizi üzen olaylar, Türkiye'nin diğer illerine geçmesin. 7 Haziran'dan önce Türkiye'de barış vardı. Hepimizin umudu vardı. Barış işin mücadele ediyorduk. Ama 7 Haziran'da halkımız parlamentoda Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği iktidarı vermedi. Recep Tayyip Erdoğan tekrar iktidarını alabilmek için 1 Kasım'da yapacağı seçime giderken, çatışmayı, iç savaşa döndüren bir dikta anlayışını sürdürmeye başladı. Bundan, hepimiz tepkiliyiz. Biz inadına barış diyoruz. Burada Kürdü, Türkü, Arabı, Lazı, Çerezi, Acemiyle birlikte olmalıyız. Silahlar susmalı, silahlar gömülmeli, silahın namlusundan çıkan mermi kimi öldüreceğini bilmiyor. Sonunda bu güzel çocukların babasız kalmasına, anaların çocuksuz kalmasına neden oluyor. Patlayan her hangi bir bomba insanlığı yok ediyor. Bunu biz hak etmedik. Elimizden geldiğince bu mücadeleyi vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda son derece duyarlıdır. Biz secdece İstanbul, Antalya, Mersin milletvekilleri değiliz. Biz aynı zamanda Hakkari'nin, Van'ın, Siirt'in de milletvekilleriyiz. Biz insanız kimliğimiz, ırkımız, dilimiz, dinimiz ne olursa olsun birbirimizle kucaklaşan kardeş olan insanlarız. Yüksekova'da yaşananları da meslise taşıyacağız."

Sağlar ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra ilçe Kaymakamlığına geçerek burada ilçe Kaymakamı İbrahim Çenet'le görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Fikri Sağlar Antalya Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title